Jordaan Uitmarkt
Image default
Vakantie

Rijden door Nieuw-Zeeland – Bekijk de mooiste routes met een huurauto

Nieuw-Zeeland is een land dat gekend is om zijn prachtige landschappen. Regenwouden, ruige kustlijnen, bergen, gouden stranden, stadspanorama’s, heidevelden – Nieuw-Zeeland heeft het allemaal als het om een prachtige omgeving gaat. Eén van de beste manieren om de schoonheid van Nieuw-Zeeland te aanschouwen is door met je eigen huurauto te reizen. Je kan dagenlang dit prachtige land verkennen, maar een auto huren is de beste manier, want het geeft je de vrijheid om in je eigen tempo te reizen en je hoeft geen geld uit te geven aan openbaar vervoer.

Er zijn veel autoverhuurdiensten en sites in Nieuw-Zeeland – Carflexi, Autoprio, Check24, Sixt, Kayak, GO Rentals, en vele andere. Gemiddeld kost het hier maar $20-30 per dag om een auto te huren. Je kan altijd de prijzen van autohuur vergelijken om een goedkope huurauto te vinden die in je budget past. Een vergelijking van autoverhuurprijzen helpt je ook om de beste huurauto’s uit te kiezen. In Nieuw-Zeeland kun je een auto huren bij bedrijven als National, Snap, Redspot, Drive Nz, InterRent, East Coast, Thrifty, Abell, Budget, Lucky, Europcar, Mode Rentals, Sixt, Hertz, Ace, Hitch, Ezi Car Rental, Firefly, Enterprise, Dollar, Ezirent, Jucy, Scotties, Alamo, Avis en GO Rentals.

Hoewel het best moeilijk is zo’n mooi land samen te vatten in slechts een paar pittoreske wegen, hebben we toch ons best gedaan een blik te werpen op de mooiste wegen in Nieuw-Zeeland die je met je eigen huurauto kan verkennen.

1. Lindis Pass

Dit is de belangrijkste snelweg in het binnenland van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De weg verbindt Christchurch met de meren Tekapo, Wanaka, Pukaki en Wakatipu. Deze route is een lust voor het oog, want je brengt twee uur door met alleen maar kijken naar het adembenemende landschap van Nieuw-Zeeland. De rit begint bij Lake Wanaka en brengt je naar Lake Pukaki, die beide geweldige picknickplaatsen zijn.

2. State Highway 6

Deze weg loopt tot aan de ruige westkust van Waipounami (Zuidereiland van Nieuw-Zeeland) van Invercargill naar Blenheim. Deze 1162 kilometer lange snelweg brengt je door een grote diversiteit van het Nieuw-Zeelandse landschap.

Het mooiste gedeelte op deze route is een kort stuk van 100 kilometer dat vaak bekend staat als de Great Coast Road. De Great Coast Road loopt tussen Greymouth en Westport en gaat door de westelijke rand van het Paparoa National Park. Dit stuk weg staat bekend als één van de meest fantastische autoroutes ter wereld.

Je ziet de machtige Tasman Zee met golven die tegen de grillige kustlijn beuken, scherpe kliffen, dichte tropische bomen, en de indrukwekkende besneeuwde toppen van de Zuidelijke Alpen.

Als je een pauze nodig hebt van het autorijden met je huurauto, kan je een tussenstop maken in Punakaiki.

3. Milford Sound Highway

Als je autoliefhebbers vraagt welke weg je in Nieuw-Zeeland het beste neemt, staat de Milford Sound Highway vaak bovenaan de lijst. Het is een twee uur durende rit van Te Anau naar Milford Sound Highway en de route heeft geen introductie nodig. Je rijdt door dichte regenwouden, om dan plotseling langs de rand van glinsterende meren te komen scheren. De weg biedt één van de mooiste vergezichten ter wereld.

Eén van de hoogtepunten van deze tocht is de 1200 meter lange tunnel die net komt als je Gertrude Valley verlaat. Je ziet de gigantische stenen vallei plotseling veranderen in een vijf meter brede tunnel, om aan het andere eind van de tunnel weer te verbreden tot de vallei.

Doe moeite om zeker met je huurauto over deze snelweg te rijden als je in Nieuw-Zeeland bent.

https://www.autoprio.nl/