Jordaan Uitmarkt
Image default
Attracties

De jeugd is onze toekomst

De jeugd is onze toekomst. Het zijn onze toekomstige leiders, dokters, wetenschappers, schrijvers, advocaten, leraren en ga zo maar door. Dus hebben wij de plicht om ze zo goed mogelijk op te voeden en te onderwijzen. Zo gaan ze zo goed voorbereid als mogelijk de wijde wereld in. Maar wat nou als dat opvoeden niet zo goed lukt? Of wat nou als je kind licht verstandelijk gehandicapt is? En wat nou als je kind in aanraking is gekomen met de politie. De eens zo onschuldige zieltjes zijn vaak niet zo onschuldig meer. Om je kind zo goed mogelijk te helpen, is er de Jeugdwet. Die wet houd in dat de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de zorg voor kinderen als de ouders dat niet goed kunnen. Deze wet is ingesteld in 2015, toen er heel veel overheidstaken gedecentraliseerd werden. Dit betekent ook dat er veel vacature sociaal domein zijn en dat de gemeenten samenwerken met allerlei hulporganisaties voor kinderen, bijvoorbeeld de GGZ, de jeugdreclassering of de jeugdbescherming. In dit artikel vertel ik je meer over alles rondom de jeugdzorg.

 

Als je als kind of ouder hulp nodig hebt, dan kan je ondersteuning vragen bij een sociaal wijkteam, in elk stadsdeel is zo’n team aanwezig. Bij het sociaal wijkteam kunnen bewoners terecht bij vragen over opvoeding en opgroei. Wijkteams werken samen met andere jeugdhulporganisaties zoals de GGZ en de jeugdbescherming en kunnen leehnavasor ook doorverwijzen naar een specifieke organisatie. De wijkteams bepalen dus ook of iemand professionele of specialistische hulp nodig hebben, ze bekijken wat het kind en gezin nodig hebben en zijn het aanspreekpunt.

 

Het werken in zo’n wijkteam is niet altijd makkelijk maar geeft wel veel voldoening. Er zijn veel vacatures gemeente voor dit soort werk met de jeugd. Wacht dus niet te lang en ga aan de slag met de jeugd!

https://professionalpartners.nl/