Jordaan Uitmarkt
Image default
Beauty en verzorging

Chirurgische procedures om je kwaliteit van leven te verbeteren

Het lijdt geen twijfel dat plastische chirurgie een persoonlijke keuze is. Of je nu borstvergroting, liposuctie of een andere procedure overweegt, het is belangrijk om onderzoek te doen en de risico’s en voordelen van elke procedure te begrijpen. Als je al een specifieke procedure hebt gekozen, zijn er bepaalde dingen die je moet weten vóór je operatiedatum.

Liposuctie

Liposuctie is een vorm van cosmetische chirurgie die door een arts kan worden uitgevoerd op passende operatietafels. Het verwijdert ongewenst vet van elk deel van het lichaam, inclusief heupen, dijen, kin en wangen. Het pakt ook lipoedeem aan, een ziekte in de vetweefsels die zwelling veroorzaakt. Tijdens een liposuctie operatie zal je chirurg een holle buis in je huid inbrengen en dit apparaat gebruiken om overtollige vetcellen via een kleine incisie in de huid weg te zuigen. De hele procedure duurt meestal ongeveer een uur en vereist alleen lokale anesthesie. Daarna kun je enkele dagen wat blauwe plekken en zwellingen ervaren. De meeste mensen gaan echter binnen twee weken na de behandeling weer aan het werk.

Borstvergroting

Borstvergroting is een chirurgische ingreep waarbij borstimplantaten worden geplaatst om de grootte, vorm en het uiterlijk van iemands borsten te verbeteren. Borstvergroting kan alleen of in combinatie met andere borstprocedures worden uitgevoerd, zoals borstlift, borstverkleining of borstlift met implantaten. De procedure is meestal een poliklinische operatie die ongeveer twee uur duurt en wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. Het herstelproces verschilt van persoon tot persoon, maar gaat meestal gepaard met een beetje pijn en ongemak tot vier weken na de operatie. Dit hangt af van hoe je herstelt van de anesthesie. Je moet ook een paar weken vrij pakken van je werk om goed uit te rusten voordat je weer op volle kracht aan je normale routine begint.

Ooglid operatie

Het is niet ongebruikelijk dat veel mensen overtollige huid en vet van hun oogleden willen verwijderen. Dit kan zowel op het bovenste als op het onderste ooglid. Ooglidcorrectie kan ook worden uitgevoerd om medische redenen, zoals het verwijderen van hangende oogleden of gezwollen wallen onder de ogen. Een ooglidcorrectie gebeurt onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose, afhankelijk van de ingreep die je ondergaat. De herstelperiode na deze procedure is vaak van korte duur, waarbij de meeste mensen binnen enkele dagen na hun operatie weer aan het werk kunnen.

Buikwandcorrectie

Als je een operatie hebt uitgesteld om overtollige huid en vet rond je buik te verwijderen, is het tijd om actie te ondernemen. Buikwandcorrecties kunnen zowel voor mannen als voor vrouwen worden gedaan. Deze operatie wordt echter meestal uitgevoerd bij vrouwen die er strakker uit willen zien nadat ze kinderen hebben gekregen of snel willen afvallen.