Jordaan Uitmarkt
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning – Krijg meer prestaties van uw auto

Chip Tuning is een gemeenschappelijke methode voor het wijzigen van een auto-motor zonder de hele motor te veranderen. Motorchip Tuning, soms Motor opnieuw Modellering of gewoon chip-tuning, is een goede manier om veel meer uit uw voertuig te krijgen. Door zorgvuldig verschillende componenten van de motor aan te passen, kunt u de pk verhogen zonder de hele motor te vervangen. Hoewel het geen gangbare praktijk is, zijn sommige professionele raceteams en dagelijkse stuurprogramma’s begonnen met het gebruik van chip-tuning om hun auto’s te verbeteren. De reden is dat, door slechts een paar delen van de motor te veranderen, zoals het veranderen van een cilinderkop, je een enorm verschil kunt maken in de manier waarop je auto presteert. Dit is niet het soort dingen dat je met je voertuig wilt doen zonder precies te weten wat je aan het doen bent.

 

Wanneer mensen denken aan motorchip-afstemming, hebben ze de neiging om te denken aan jongens met olie veranderende borstels die uit de motorkap van een Ferrari of F Bentley plakken. Hoewel het waar is dat dergelijke aanpassingen al vele jaren zijn gedaan, zijn ze heel anders dan wat je vandaag zou zien. Todays-chip-tuners gebruiken elektronische hulpmiddelen om elke mogelijke configuratie van de motor in kaart te brengen. In plaats van de bestuurder op jacht naar het juiste hulpmiddel om zijn auto sneller te helpen, doet de computer het eigenlijk voor hem.

 

Chiptuning is de praktijk van het maken van kleine wijzigingen in een motor, waarmee de computer kan bepalen hoe de auto zich gedraagt. In het verleden, als een persoon zijn auto sneller wilde maken, zou hij de banden upgraden, waardoor hij hogere drukbanden zou gebruiken en zo sneller gaan. Dit was de oude manier om de prestaties van de auto te verbeteren, maar vandaag is dat gewoon niet mogelijk. Moderne auto’s komen allemaal met elektronisch verstelbare banden waarmee de bestuurder de juiste druk en luchtstroom kan instellen voor de specifieke banden die hij heeft gekozen. Door te kletteren met de banden, maakt de moderne elektronische motorafstemming echte verbeteringen aan autosnelheid en andere prestatiefactoren.

 

Elektronische brandstofinjectie is een andere technologie die wordt gebruikt om auto’s extra pk.

Het proces van brandstofinjectie bestaat al sinds de tijd van de interne verbrandingsmotoren. De nieuwste voorschotten in chiptuning hebben ingenieurs toegestaan om deze methode van gasverbranding te gebruiken zonder de brandstofleiding zelf te veranderen. In plaats daarvan worden de uitlaatsignalen van de auto omgezet in brandstofinjectie-signalen, wat de extra kracht veroorzaakt.

 

Elektronische chips worden nu ook gebruikt om de prestaties van uitlaatsystemen te verbeteren. Wanneer uitlaatgassen de motor verlaten, laten ze wat uitlaatgasdeeltjes achter. Een goed uitlaatsysteem vermindert het brandstofverbruik door die afvalproducten uit het gas te verwijderen voordat ze moeten worden verbrand.

 

Met het gebruik van elektronische brandstofinjectie en andere nieuwe technieken kunnen chip-tuners extra vermogen krijgen zonder het uitlaatsysteem überhaupt te veranderen. Het alleen veranderen van het uitlaatsysteem kan veel geld kosten. Door slechts één element te veranderen, zoals de lengte of breedte van de uitlaatpoorten, kan een tunersmotor nu het vermogen met maar liefst veertig procent verhogen. Dat is niet alles. Als de auto correct is gewijzigd, is het ook rustiger. Sommige liefhebbers van de auto zeggen dat, zonder het gebruik van tuningtechnieken, zelfs de beste uitlaatsystemen nog steeds slecht klinken.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl