Jordaan Uitmarkt
Image default
Mode en Kleding

BH zonder beugel

BH zonder beugel

Een bh zonder beugel, voor de één een absolute uitkomst, voor de ander een no-go. Toch zien we steeds vaker, dat er door veel vrouwen wordt gekozen om een beugelloze bh te dragen. De redeen hiervoor, die lopen ontzettend uiteen. Waar de één het een prettig gevoel vindt geven, vindt de ander de natuurlijke vormen mooier uitkomen. Kortom, verschillende redenen dus. Loop jij dus met de gedachten om een een bh zonder beugel te gaan dragen, dan hebben wij een aantal tips voor je, zodat je voor jezelf kunt bepalen of het iets voor je is. Daarnaast hebben we ook de meest populaire varianten voor je op een rijtje gezet, zodat je eenvoudig kunt kiezen welke bh het beste bij je past. Kies je voor een elomi bh of ga je toch liever voor een bralette? Het is helemaal aan jou!

Waarom kiezen voor een bh zonder beugel?

De reden waarom veel vrouwen kiezen voor een bh zonder beugel, is erg verschillend. Ondanks dat het steeds populairder wordt, zijn er nog steeds veel mensen die het idee hebben dat een bh zonder beugel weinig tot geen ondersteuning biedt. Toch is dit absoluut niet het geval! Een beugelloze bh is namelijk uit verschillende delen samengesteld. Door te kiezen voor deze techniek, wordt er meer stevigheid gecreëerd, dus zal de ondersteuning voor je borsten onverminderd goed zijn. Het maakt dus niet direct uit of je kiest voor een bh met of zonder beugel als het gaat om voldoende ondersteuning. Wel is het zo, dat naarmate je borsten groter zijn, het wellicht verstandiger en ook prettiger kan zijn wel te kiezen voor een beugel ter extra ondersteuning.

Verschillende soorten bh’s

Net als bh’s met beugel, zijn er ook tal van varianten zonder beugel. Zo is de bralette misschien wel één van de meest voorkomende bh’s in deze categorie. Om je een idee geven waarom deze bh zo populair is, is het goed eerste de vraag wat is een bralette bh te beantwoorden. Een bralette bh is te vergelijken met een topje. Deze beugelloze bh heeft in de meeste gevallen geen sluiting en heeft geen voorgevormde cup. Deze bh is dus bij uitstek geschikt voor vrouwen die graag hun natuurlijk vormen willen laten zien. Het is dus helemaal aan jou of jij het prettig vindt een dergelijke bh te dragen. Heb je het liever allemaal wat meer beschut, dan is een push up bh zonder beugel wellicht een betere optie. Doordat de cups zijn gevuld, zullen de natuurlijke vormen minder opvallend zijn, maar geniet je toch de voordelen van het ontbreken van een beugel.