Jordaan Uitmarkt
Image default
Internet

Belangrijkste verschillen tussen Shared Hosting en Dedicated Hosting

Als je vastbesloten bent om zo min mogelijk geld uit te geven, kies je gewoon voor shared hosting en hoop je op het beste. Maar als je stabiliteit en veiligheid wilt, is het tijd om serieuze aandacht te besteden aan dedicated servers.

Het belangrijkste verschil?

Een dedicated server hosting plan betekent dat je website de enige site is die op de server wordt gehost. Bij shared hosting is de hoeveelheid schijfruimte en bandbreedte die je wordt toegewezen beperkt, omdat anderen de server delen.

Er worden kosten in rekening gebracht als je je toegewezen hoeveelheid overtreft. Bij de keuze tussen shared hosting en dedicated hosting komt de beslissing neer op het begrijpen van wat je organisatie vereist.

Sites gehost op de server

Met een gedeeld hostingpakket zijn er andere organisaties die hun sites op de server hosten, naast jouw organisatie. Een speciaal hostingplan betekent dat je organisatie de enige gebruiker is die op de server wordt gehost.

Bandbreedte & schijfruimte

Bij shared webhosting is de hoeveelheid schijfruimte en bandbreedte die je wordt toegewezen beperkt, omdat anderen de server delen.

Er zullen meer kosten in rekening worden gebracht als je je toegewezen hoeveelheid bandbreedte overtreft en wordt bestraft als je je hoeveelheid schijfruimte overschrijdt.

Met dedicated hosting, zijn bandbreedte en schijfruimte volledig gewijd aan je organisatie en haar server.

Kosten

Bij shared hosting worden de bronnen van de server gedeeld met verschillende gebruikers, zodat de bedrijfskosten worden verdeeld over de gebruikers. Dit maakt shared hosting betaalbaarder en ideaal voor kleinere organisaties of bedrijven die net beginnen met het vestigen van hun aanwezigheid op het web.

Omdat een dedicated server uitsluitend aan één gebruiker is gewijd, kost het meer. Maar er is een voordeel! Met een dedicated server beschik je over veel meer operationele flexibiliteit om verkeerspieken op te vangen, je server aan te passen of gespecialiseerde software te installeren die aan je behoeften voldoet.

Vereiste technische vaardigheid

Bij shared hosting heeft je organisatie geen personeel nodig met gespecialiseerde technische vaardigheden. Onderhoud, beheer en beveiliging worden beheerd door de shared hosting provider.

Dit vereenvoudigt het gebruik van de server aanzienlijk. De wisselwerking is dat het beperkt wat je organisatie kan doen. Met je eigen dedicated server moet je organisatie anticiperen op IT- en webmastervaardigheden om de algehele status van de server in te stellen, te installeren, te beheren en te beheren.