Jordaan Uitmarkt
Image default
Bloemen

5 Fouten die bruiden maken bij het kiezen van bruidsbloemen

Er is eindeloos veel informatie over wat voor soort bloemen je moet bestellen op je bruiloft, met inbegrip van inspiratie op Flowers waar de meest prachtige boeketten en topstukken zijn te bekijken. We hebben het hier niet over lelijke bloemencombinaties, maar over de manier waarop bruiden de ontmoeting met hun bloemisten benaderen – veel daarvan heeft te maken met verwachting versus realiteit.

Let op, aanstaande bruiden, er is een heleboel super nuttige info verpakt in deze vijf tips over wat te vermijden bij het kiezen van de juiste bruidsbloemen!

Ongeorganiseerde moodboards

Wanneer bruiden een moodboard van hun ideeën samenstellen, kan dat heel nuttig zijn. Echter, als de verzameling van beelden niet een thema volgt binnen hetzelfde kleurenpalet en dezelfde stijl kan het verwarrend en moeilijker zijn voor de bloemist om te begrijpen wat de bruid eigenlijk wil zien op haar trouwdag. Als uw foto’s overal lijken te staan en u hulp nodig heeft bij het bepalen van de beste route voor uw bruiloft, ga dan eerst met de bloemist in gesprek. Zij kunnen je helpen om je in de juiste richting te sturen, en je hebt een duidelijk thema voor je moodboard om te volgen.

Vaste ideeën over bepaalde details

We houden van een bruid die weet wat ze wil. Wat uitdagend wordt, is wanneer een bruid zich vastlegt op bepaalde details zoals de “perfecte” schaduw van een perzik of de exacte openheid van een pioenroos. Hoe graag we je ook precies willen geven wat je vraagt, de natuur heeft onbeperkte varianten, en de specifieke tint of vorm die je zoekt is misschien gewoonweg niet beschikbaar. Geef altijd je voorkeuren aan, maar sta open voor een beetje flexibiliteit als het gaat om specifieke details.

Geloof niet alles wat je online ziet

Zoals we allemaal weten, kunnen foto’s misleidend zijn. We krijgen regelmatig foto’s te zien van bloemen die zwaar bewerkt zijn met Photoshop. Helaas kunnen deze bewerkingen soms resulteren in tinten die gewoonweg niet bestaan in de natuur, en het kan moeilijk zijn voor bruiden om te vertellen wat echt is en wat niet. Dus voordat je verliefd wordt op die unieke trendkleur die je nog nooit eerder hebt gezien, neem dan contact op met je bloemist. De reden dat je het nog nooit hebt gezien kan zijn dat het niet echt bestaat.

Het plannen van een consult is te vroeg

Het is duidelijk dat wachten tot de laatste minuut nooit een goed idee is. Geloof het of niet, te vroeg beginnen is ook niet altijd het beste idee. Er zijn een paar belangrijke dingen die u moet weten voordat u over bloemen gaat praten: trouwdatum, locatie en het aantal gasten bij benadering. Zonder die drie dingen is het gesprek uiterst beperkt. Om nog maar te zwijgen van de veranderende trends. We hebben veel bruiden gezien die dachten dat ze een voorsprong op hun bloemen kregen door super vroeg binnen te komen. Als de trends eenmaal zijn veranderd, hebben ze veel nieuwe ideeën en denken ze zelfs nog eens na over hun hele kleurenpalet, waarbij ze in wezen weer van voren af aan beginnen.

Maak een keuze voor een goede bloemist

Hoewel veel bloemisten verschillende stijlen kunnen huisvesten, hebben ontwerpers wel een bepaalde esthetiek. Zorg ervoor dat de esthetiek van de door u gekozen bloemist past bij de uitstraling waar u voor gaat. Onderzoek het werk uit het verleden van de bloemisten die je overweegt om een volledige reikwijdte van hun capaciteiten te krijgen. Als je bijvoorbeeld van een los, organisch boeket houdt, wil je geen afspraken maken met bloemisten die alleen foto’s van strakke, rondere ontwerpen hebben. Probeer de bloemist te kiezen waarvan de eerdere ontwerpen de door u gewenste stijl weerspiegelen.

https://www.flowers.nl