Categorie: Zakelijke dienstverlening

Tips voor wie rouwt

Tips voor wie rouwt

Verlies van een dierbare of geliefde verandert je leven. De heftige periode van het overlijden tot de uitvaart kan een emotionele rollercoaster zijn met extreme emoties. Ook daarna is het verdriet en gemis vaak nog hevig. Feestdagen en vakanties zijn momenten waarin de afwezigheid en het gemis van de dierbare extra sterk ervaren worden.

Een persoonlijke uitvaart die binnen 7 dagen na het overlijden meestal volgt helpt om een oprecht afscheid te nemen. Voorwaarde is dat dan goed georganiseerd wordt en dat de nabestaanden de ruimte krijgen voor eigen inbreng.  Na de uitvaart is ruimte om te gaan denken aan een gedenkteken op de begraafplaats of aan een mooie urn. Het helpen om samen een persoonlijke grafmonument in combinatie met grafkunst tot stand te brengen kan helend en troostrijk zijn. Mooie en gevoelige voorbeelden van originele en moderne Grafmonumenten staan hier.

Gelukkig is er vlak na een overlijden en de periode erna hulp en troost familie en vrienden. Dat geeft steun en brengt mensen vaak tot elkaar. Op langere termijn verbleekt het verdriet bij de niet direct betrokkenen. Dat is logisch, voor hen gaat het leven van alle dag weer verder. Maar voor degene die het direct treft blijft het gemis en het verdriet. Rouwen kan heel rauw zijn. Trouw is ook niet zomaar weer over. Hoe lang dat duurt verschilt van persoon tot persoon.

Het rouwen kan voor buitenstaanders als te lang en te lastig worden ervaren. Er is een moment  waarop “men” vindt dat het wel genoeg is geweest. Dat het tijd wordt om de draad weer op te pakken – dat je je verdriet achter je moet laten en je moet richten op het leven.

Verlies is vaak als een amputatie: een wond kan wel helen, het gemis zal echter nooit helemaal weggaan. Een gapend gat na het verlies van je partner of kind en het gemis dat nooit helemaal over zal gaan vallen lastig te delen. Dat kan tot eenzaamheid leiden. Voor een mens is langdurig eenzaamheid ongezond. Eenzaamheid intensiveert verdriet en maakt het gemis alleen maar sterker en lastiger om een plekje te geven.  Verlies verwerk je niet zoals een uitvaartverzorger ooit zei. Afval dat verwerk je! Het gemis dat is een kwestie van “doorleven”. Hier volgen tips hoe met verlies en rouw verdriet en eenzaamheid om te gaan. Om te kunnen “doorleven”.

Tips tegen eenzaamheid

1. Erken je gevoel

Wat je niet hoeft te doen is je schamen voor je eenzaamheid. Weet dat je helaas niet de enige bent die last van eenzaamheid heeft. Onder mensen van alle leeftijden komt eenzaamheid voor. Een maatje, kind of geliefde verliezen vergroot emoties en gevoelens van eenzaamheid.

Het is heel normaal om eenzaamheid te ervaren als je je een naaste er niet langer is. Niet iets om je voor te schamen. Je mag er zijn en je mag een ander vragen om hulp. Hoe moeilijk ook zeg wat er in je leven is gebeurd en hoe dat je beïnvloedt en hoe je je hierdoor voelt. Besef dat buitenstaanders vaak niet op de hoogte zijn van wat er in jouw leven is gebeurd of wat er speelt. Het hoeft ook niet allemaal in 1x verteld te worden, je kunt er ook voor kiezen om dit met kleine stapjes te doen. Neem iemand langzaam aan in vertrouwen, dan leer je vanzelf of iemand je vertrouwen waard is.

Als je zelf anderen hulp aanbiedt maak je contact en raak je meer onder de mensen. Zelfs kleine gesprekjes en korte contacten kunnen lichtpuntjes in de dag worden die helpen tegen eenzaamheid.

2. Contact via internet

Je hoeft niet gelik te gaan daten via internet om in contact te komen met mensen. Meld je aan voor aparte groepen op facebook (bijv over rouwverwerking, jonge weduwe etc.) of word je aan bij verschillende forums over onderwerpen die je interesseren. Het uitspreken van wat je dwarszit kan opluchten en begrip van anderen oproepen.  Naar iemand anders luisteren en daar met compassie op reageren kan een begin van een nieuwe vriendschap zijn. Maar natuurlijk om ook simpelweg naar je te luisteren.

 

3. Kunstwerken en kunstopdrachten

In tijden van verdriet en eenzaamheid kan creativiteit  troost en afleiding geven. Hoewel het misschien moeite kost in het begin geeft het uiteindelijk nieuwe energie en afleiding.

Als je van nature creatief bent kun je je creativiteit laten stromen en uitdrukking geven aan het proces waar je doorheen gaat.  Behalve afleiding en mooie kunstwerken geeft het nieuw inzicht en nieuwe contacten.  

Creëer een mooi beeldhouwwerk, eigentijds sculptuur of uniek kunstwerk met als thema jouw herinneringen. Of je nu een figuratief, abstract of gestileerd beeld maakt; geef uitdrukking aan jouw eigen en unieke gevoelens. Een eigentijds sculptuur maken creëren of een unieke kunstopdracht door een kunstenaar laten maken in de vorm van een tuinbeeld, sculptuur bij de entree of een  reliëf aan de wand van de woning geeft extra waarde. Moderne sculpturen en kunstwerken van eigentijdse materialen zoals RVS 316, glas en geroest en (corten)staal zijn populair zowel privé als in de openbare ruimte als monumentale kunst.   Bemoei je eens actief met het ontwerp van een grafmonument in combinatie met grafkunst. Als je de verschillende stadia van het grafkunstwerk bewust meemaakt helpt dat bij het afronden van een belangrijke fase. Na de plaatsing van een grafmonument of gedenkteken begint vaak een nieuwe periode.

 

 

 

 

Ook kun je je actief bemoeien met het ontwerpen van een grafmonument. Door betrokken te zijn bij alle stadia van het gedenkteken werk je bewust toe aan de afronding van een fase in je leven. Vaak begint na het plaatsen van de grafsteen of het grafmonument een nieuwe periode.

Een hobby oppakken geeft sowieso afleiding en als je het in groepsverband doet levert het ook nieuwe contacten op

4. nieuwe contacten

Misschien heb je het gevoel dat je er nog niet aan toe bent. Toch kan het beter zijn om voorzichtig weer anderen te gaan ontmoeten. Liefst in een informele situatie zoals vrijwilligerswerk of in een yoga of sportclubje. Niet alleen ga je je lichamelijk beter voelen doordat je conditie verbeterd of omdat een nieuwe hobby ontwikkelt, hoogstwaarschijnlijk ga je nieuwe mensen ontmoeten en levert ja dat leuke nieuwe contacten op.

5. Afleiding

Door het wegvallen van je geliefde dierbare waar je lief en leed mee deelde of met wie je heel betrokken was kun je zelf in een gat vallen. Door zelf nieuwe initiatieven te ontplooien ( hoewel je je er zelf misschien echt toe moet zetten) breng je dingen in beweging. Het leidt je af, verplicht je tot handelen en zorgt voor contacten. Als je iets (nieuws) in de agenda hebt geeft dat afleiding en energie. Dat kan van alles zijn: van het herinrichten van je kamer of tuin tot het maken van een herinneringsboek of fotocollage!

6. Woord en beeld

Schrijven is van alle eeuwen. Brieven, dagboeken en gedichten zijn geduldige ontvangers van jouw woorden en gedachten. Misschien herken je het wel: de opluchting nadat je tegen iemand hebt uitgesproken wat je dwars zat?

Tegenwoordig is het schrijven en het toevoegen van bij passende foto’s eenvoudig. Het toevertrouwen van jouw diepste gevoelens aan het blanco papier helpt je emoties een plek te geven en zaken voor jezelf op een rijtje te krijgen. Al eeuwen lang doen mensen dit.

Het voordeel is dat je werkelijk alles wat je maar wilt kunt opschrijven, niemand hioeft het te lezen of te weten wat jij schrijft. Alleen wat jij wilt delen deel je met anderen. Je gedachten en gevoelen uitdrukken in woord en beeld lucht op. Het geeft ruimte aan je verdriet.

Wat ook helpt is brieven schrijven aan de dierbare die er niet meer is. Zeker als niet alles gezegd kon worden of er nog oud zeer is helpt het om dit te schrijven aan de overledene. Jack Nicholson, speelt in de film “About Schmidt” een weduwnaar. Na de dood van zijn vrouw raakt hij in een crisis zonder dat hij dit wil zien. Het helpt hem om alles wat hem dwarszit te schrijven aan zijn fosterparents kind. Het is een nogal ongewone manier om zijn verlies en verdriet onder ogen te zien.

Hoewel zit maar een film is , illustreert het wel hoe schrijven kan helpen om verdriet en eenzaamheid te accepteren..

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/

Een BV of VOF oprichten, welke kiest u?

Bent u van plan binnenkort een eigen bedrijf te beginnen? Wilt u, net zoals velen andere, een BV of een VOF oprichten? Wilt u erachter komen welke rechtsvorm het meest geschikt is voor u? In deze blog worden de voor- en nadelen op een rijtje gezet van de twee rechtsvormen.

Een besloten vennootschap oprichten

Het starten van een BV is de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden. Tot 2012 was een start kapitaal van €18.000,- een vereiste. Deze wet is aangepast, nu is het symbolische bedrag van €0,01 al genoeg. Een opstart van een BV dient vastgelegd te worden door een notaris.

Het hebben van een BV is fiscaal voordeling dan een VOF wanneer er rond de €100.000,- en €150.000,- winst wordt gedraaid. Er wordt namelijk vennootschapsbelasting over de winst betaald: 20 procent voor de winstuitkering tot €200.000,- en daarboven wordt er een tarief van 25 procent gerekend. Over de winst die een BV uitkeert aan de aandeelhouders wordt nogmaals 25 procent inkomstenbelasting betaald. Laat u een deel winst in de onderneming zitten? Dan wordt hier geen inkomstenbelasting over betaald.

Het voordeel van een BV is dat u niet aansprakelijk bent op uw privévermogen. Met uitzondering van fraude praktijken, zoals de BV bewust om zee helpen. Het veilig stellen van het privévermogen bij faillissement is een van de voornaamste redenen waarom ondernemers voor een BV kiezen.

Een vennootschap onder firma oprichten

Voor het oprichten van een VOF hoeft u niet naar een notaris te gaan. Een bezoekje aan de Kamer van Koophandel is voldoende om een VOF op te richten. Een tip die vaak wordt meegegeven is dat u zichzelf het beste kunt beschermen als vennoot en de VOF. Leg afspraken duidelijk vast in een VOF contract. Hiermee kunt u voorzorgsmaatregelen nemen tegen mogelijke juridische processen.

Een VOF betaalt belasting over de winst en heeft vaak recht op aanvullende belastingvoordelen, zoals zelfstandigenaftrek. Zeker in een startfase is een VOF aantrekkelijker dan een BV.

In tegenstelling tot een BV is een VOF wél aansprakelijk op haar privévermogen. Het vermogen van de VOF wordt als eerste aangesproken, indien de schulden vanuit hier niet bekostigd kunnen worden, wordt het privévermogen aangesproken. Dit is een van de grootste verschillen tussen een VOF en een BV.

https://bundel.nl/vof-of-bv/

Bouwstempels maken bouwklussen een stuk veilige

Jordaanuitmarkt

Bouwstempels zijn dragende accessoires waar in de bouwsector en bij particuliere klussen plafonds en daken mee gestut kunnen worden. Zonder een bouwstempel loopt u het risico dat een plafond instort en u er onder bedolven raakt. En dat is natuurlijk iets dat te allen tijde voorkomen moet zien te worden. Daarom is het gebruik van bouwstempels, ook wel schroefstempels genoemd, belangrijk. Ze kunnen uw leven redden. Hiernaast hebben schroefstempels nog wel meer voordelen. 

 
Een wand of muur veilig slopen

Wanner u in uw woning een wand of muur gaat slopen, is het stutten van het bovenliggende plafond aan te raden. Het inzetten van bouwstempels is niet wettelijk verplicht, maar dekt u wel in voor onvoorziene situaties waarbij er een plafond naar beneden komt. Hierbij maakt het niet uit hoe hoog het plafond is dat u wilt ondersteunen. Er zijn vandaag de dag schroefstempels die uitgeschoven kunnen worden tot 3 1/2 meter. Dat is in bijna alle gevallen meer dan voldoende om een veilige stut te bieden bij een sloop- of bouwklus.

 

Hoe gebruik je schroefstempels?

Schroefstempels bestaan uit sterk metaal. Het hoofdbestanddeel zijn twee sterke metalen buizen, die de binnenbuis en buitenhuis genoemd worden. Deze buizen kunnen in combinatie uitgeschoven worden en zorgen ervoor dat het draagvermogen optimaal is.

Het gewicht wordt namelijk over de beide buizen verdeeld. Hiernaast beschikt een schroefstempel over een draagvoet onder en steunvlak boven. En ten slotte zit er een beveiligingsmechanisme in de installatie, die voorkomt dat deze kan losschieten of inzakken.
 

 

Controleer vooraf op kwaliteit

Voordat u bouwstempels koopt of huurt, is het aan te raden om een controle uit te voeren. Kijk in de eerste plaats of deze een Aboma-certificering hebben. Deze garandeert optimale veiligheid. Verder is het verstandig om het beveiligingsmechanisme te controleren op eventuele schade of roest.


Professionele schoonmaak

Jordaanuitmarkt

professionele schoonmaak in Ede

 
Geen tijd, zin of gelegenheid om zelf schoon te maken? Kies dan voor de professionals van Habu Schoonmaakorganisatie. Omdat hun team elke schoonmaakklus als een aangename uitdaging beschouwt, die met plezier wordt uitgevoerd, zien hun medewerkers dit soort taken niet als een last maar als een lust. De professionele aanpak die ze daarbij hanteren zorgt er dan ook voor dat alles écht schoon wordt, ongeacht of het daarbij om de binnenkant of de buitenkant van een zakelijk of particulier object gaat. Omdat het schoonmaakbedrijf in Ede al meer dan 40 jaar actief is, zijn ze erg goed op de hoogte van de lokale mogelijkheden en onmogelijkheden en kunnen daar voor wat betreft het uitvoeren van hun werkzaamheden prima op inspelen.

 

Reinigen zonder het milieu onnodig te belasten

 
Zet u de medewerkers van het schoonmaakbedrijf in Ede en omstreken in, dan maakt u daarmee ook meteen een verantwoorde keuze voor het milieu. Habu Schoonmaakorganisatie heeft er sinds enige tijd namelijk voor gekozen om daar waar mogelijk uitsluitend schoon te maken met behulp van ecologisch verantwoorde producten en methodes.

De regio Ede is per slot van rekening prachtig vanwege de fraaie natuur in de omgeving en het schoonmaakbedrijf in Ede draagt er graag hun steentje aan bij om al die pracht en praal in stand te kunnen houden. Het spreekt daarbij eigenlijk voor zich dat ze met de ecologische alternatieven hetzelfde hoge schoonmaakniveau aan kunnen blijven houden zoals u dat al vele tientallen jaren van het bedrijf gewend bent.

 

Een schoonmaakbedrijf in Ede

 
Een prettige bijkomstigheid van zaken doen met Habu Schoonmaakorganisatie is dat al hun medewerkers gewoon Nederlands verstaan en spreken, zodat communicatieproblemen worden geminimaliseerd. Daarnaast is er nauwelijks sprake van verloop onder het personeel, wat voor u als voordeel op kan leveren dat vrijwel altijd dezelfde personen bij u schoon komen maken, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het telkens opnieuw uitleggen van eventuele specifieke wensen en procedures.

 

Outplacement

Werkcontact ILVO is de nieuwe naam voor outplacement en loopbaancoaching

Werkcontact ILVO is de nieuwe naam voor Werkcontact Carrière Coaching en het ILVO Consult. Om tegemoet te komen aan wensen vanuit de markt gaat Werkcontact ILVO, onder de nieuwe internationale merknaam, ook buiten Nederland haar dienstverlening aanbieden.

Nieuwe naam, vertrouwde dienstverlening

Een nieuwe naam betekent geen verandering in de dienstverlening. Met de deskundige professionals en resultaatgerichte aanpak blijft Werkcontact ILVO de juiste oplossing bieden op het gebied van:

Outplacement

• HR-Development

• Assessments

Outplacement

Mensen en organisaties veranderen. Verandering van werkkring door krimp, fusie of omdat de ambities van de organisatie en de medewerker niet meer parallel lopen.

Werkcontact ILVO zorgt voor een professionele begeleiding van werknemers naar een nieuwe werkkring. Met een concrete aanpak richten medewerkers zich vanaf de eerste dag op hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Werkcontact ILVO beschikt over moderne instrumenten zodat medewerkers door een goede begeleiding en resultaatgerichte jobsearch middels een outplacementtraject weer een inspirerende werkomgeving vinden.

Outplacement biedt hulp bij ontslag

Assessments

Het selecteren van de juiste mensen voor de specifieke taken en functies is essentieel. Net zoals het belangrijk is dat de talenten binnen een organisatie zich continu blijven ontwikkelen. Via assessments verkrijgt de werkgever objectieve informatie over de competenties, de capaciteiten, de motivatie en de ontwikkelpunten van een (potentiële) medewerker. Dit levert een belangrijke bijdrage aan in, door- en uitstroomtrajecten. Werkcontact ILVO gebruikt hierbij gevalideerde tests en simulaties.

HR-development

‘Het is de kunst om de organisatiestrategie te verbinden met de persoonlijke doelstellingen van medewerkers’.

Met HR-development wordt samen in kaart gebracht wat een werkgever van zijn medewerkers verwacht en wat hun talenten zijn. De specifieke vraagstelling staat centraal. Tijdens het intakegesprek maken de consultants met de werkgever een heldere analyse van de vraagstelling. Uiteraard moet dit aansluiten op de vereiste competenties om businessdoelstellingen te behalen. Op basis hiervan geeft Werkcontact IVO maatwerkadvies over welke modules ingezet kunnen worden en hoe dat het meeste effectief kan. Deze dienstverlening biedt werkgevers professionele ondersteuning om de ontwikkeling en ambities van medewerkers af te stemmen op de ambities en strategie van de organisatie.

https://www.outplacementbureau.nl