Categorie: Zakelijke dienstverlening

Een BV of VOF oprichten, welke kiest u?

Bent u van plan binnenkort een eigen bedrijf te beginnen? Wilt u, net zoals velen andere, een BV of een VOF oprichten? Wilt u erachter komen welke rechtsvorm het meest geschikt is voor u? In deze blog worden de voor- en nadelen op een rijtje gezet van de twee rechtsvormen.

Een besloten vennootschap oprichten

Het starten van een BV is de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden. Tot 2012 was een start kapitaal van €18.000,- een vereiste. Deze wet is aangepast, nu is het symbolische bedrag van €0,01 al genoeg. Een opstart van een BV dient vastgelegd te worden door een notaris.

Het hebben van een BV is fiscaal voordeling dan een VOF wanneer er rond de €100.000,- en €150.000,- winst wordt gedraaid. Er wordt namelijk vennootschapsbelasting over de winst betaald: 20 procent voor de winstuitkering tot €200.000,- en daarboven wordt er een tarief van 25 procent gerekend. Over de winst die een BV uitkeert aan de aandeelhouders wordt nogmaals 25 procent inkomstenbelasting betaald. Laat u een deel winst in de onderneming zitten? Dan wordt hier geen inkomstenbelasting over betaald.

Het voordeel van een BV is dat u niet aansprakelijk bent op uw privévermogen. Met uitzondering van fraude praktijken, zoals de BV bewust om zee helpen. Het veilig stellen van het privévermogen bij faillissement is een van de voornaamste redenen waarom ondernemers voor een BV kiezen.

Een vennootschap onder firma oprichten

Voor het oprichten van een VOF hoeft u niet naar een notaris te gaan. Een bezoekje aan de Kamer van Koophandel is voldoende om een VOF op te richten. Een tip die vaak wordt meegegeven is dat u zichzelf het beste kunt beschermen als vennoot en de VOF. Leg afspraken duidelijk vast in een VOF contract. Hiermee kunt u voorzorgsmaatregelen nemen tegen mogelijke juridische processen.

Een VOF betaalt belasting over de winst en heeft vaak recht op aanvullende belastingvoordelen, zoals zelfstandigenaftrek. Zeker in een startfase is een VOF aantrekkelijker dan een BV.

In tegenstelling tot een BV is een VOF wél aansprakelijk op haar privévermogen. Het vermogen van de VOF wordt als eerste aangesproken, indien de schulden vanuit hier niet bekostigd kunnen worden, wordt het privévermogen aangesproken. Dit is een van de grootste verschillen tussen een VOF en een BV.

https://bundel.nl/vof-of-bv/

Bouwstempels maken bouwklussen een stuk veilige

Jordaanuitmarkt

Bouwstempels zijn dragende accessoires waar in de bouwsector en bij particuliere klussen plafonds en daken mee gestut kunnen worden. Zonder een bouwstempel loopt u het risico dat een plafond instort en u er onder bedolven raakt. En dat is natuurlijk iets dat te allen tijde voorkomen moet zien te worden. Daarom is het gebruik van bouwstempels, ook wel schroefstempels genoemd, belangrijk. Ze kunnen uw leven redden. Hiernaast hebben schroefstempels nog wel meer voordelen. 

 
Een wand of muur veilig slopen

Wanner u in uw woning een wand of muur gaat slopen, is het stutten van het bovenliggende plafond aan te raden. Het inzetten van bouwstempels is niet wettelijk verplicht, maar dekt u wel in voor onvoorziene situaties waarbij er een plafond naar beneden komt. Hierbij maakt het niet uit hoe hoog het plafond is dat u wilt ondersteunen. Er zijn vandaag de dag schroefstempels die uitgeschoven kunnen worden tot 3 1/2 meter. Dat is in bijna alle gevallen meer dan voldoende om een veilige stut te bieden bij een sloop- of bouwklus.

 

Hoe gebruik je schroefstempels?

Schroefstempels bestaan uit sterk metaal. Het hoofdbestanddeel zijn twee sterke metalen buizen, die de binnenbuis en buitenhuis genoemd worden. Deze buizen kunnen in combinatie uitgeschoven worden en zorgen ervoor dat het draagvermogen optimaal is.

Het gewicht wordt namelijk over de beide buizen verdeeld. Hiernaast beschikt een schroefstempel over een draagvoet onder en steunvlak boven. En ten slotte zit er een beveiligingsmechanisme in de installatie, die voorkomt dat deze kan losschieten of inzakken.
 

 

Controleer vooraf op kwaliteit

Voordat u bouwstempels koopt of huurt, is het aan te raden om een controle uit te voeren. Kijk in de eerste plaats of deze een Aboma-certificering hebben. Deze garandeert optimale veiligheid. Verder is het verstandig om het beveiligingsmechanisme te controleren op eventuele schade of roest.


Professionele schoonmaak

Jordaanuitmarkt

professionele schoonmaak in Ede

 
Geen tijd, zin of gelegenheid om zelf schoon te maken? Kies dan voor de professionals van Habu Schoonmaakorganisatie. Omdat hun team elke schoonmaakklus als een aangename uitdaging beschouwt, die met plezier wordt uitgevoerd, zien hun medewerkers dit soort taken niet als een last maar als een lust. De professionele aanpak die ze daarbij hanteren zorgt er dan ook voor dat alles écht schoon wordt, ongeacht of het daarbij om de binnenkant of de buitenkant van een zakelijk of particulier object gaat. Omdat het schoonmaakbedrijf in Ede al meer dan 40 jaar actief is, zijn ze erg goed op de hoogte van de lokale mogelijkheden en onmogelijkheden en kunnen daar voor wat betreft het uitvoeren van hun werkzaamheden prima op inspelen.

 

Reinigen zonder het milieu onnodig te belasten

 
Zet u de medewerkers van het schoonmaakbedrijf in Ede en omstreken in, dan maakt u daarmee ook meteen een verantwoorde keuze voor het milieu. Habu Schoonmaakorganisatie heeft er sinds enige tijd namelijk voor gekozen om daar waar mogelijk uitsluitend schoon te maken met behulp van ecologisch verantwoorde producten en methodes.

De regio Ede is per slot van rekening prachtig vanwege de fraaie natuur in de omgeving en het schoonmaakbedrijf in Ede draagt er graag hun steentje aan bij om al die pracht en praal in stand te kunnen houden. Het spreekt daarbij eigenlijk voor zich dat ze met de ecologische alternatieven hetzelfde hoge schoonmaakniveau aan kunnen blijven houden zoals u dat al vele tientallen jaren van het bedrijf gewend bent.

 

Een schoonmaakbedrijf in Ede

 
Een prettige bijkomstigheid van zaken doen met Habu Schoonmaakorganisatie is dat al hun medewerkers gewoon Nederlands verstaan en spreken, zodat communicatieproblemen worden geminimaliseerd. Daarnaast is er nauwelijks sprake van verloop onder het personeel, wat voor u als voordeel op kan leveren dat vrijwel altijd dezelfde personen bij u schoon komen maken, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het telkens opnieuw uitleggen van eventuele specifieke wensen en procedures.

 

Outplacement

Werkcontact ILVO is de nieuwe naam voor outplacement en loopbaancoaching

Werkcontact ILVO is de nieuwe naam voor Werkcontact Carrière Coaching en het ILVO Consult. Om tegemoet te komen aan wensen vanuit de markt gaat Werkcontact ILVO, onder de nieuwe internationale merknaam, ook buiten Nederland haar dienstverlening aanbieden.

Nieuwe naam, vertrouwde dienstverlening

Een nieuwe naam betekent geen verandering in de dienstverlening. Met de deskundige professionals en resultaatgerichte aanpak blijft Werkcontact ILVO de juiste oplossing bieden op het gebied van:

Outplacement

• HR-Development

• Assessments

Outplacement

Mensen en organisaties veranderen. Verandering van werkkring door krimp, fusie of omdat de ambities van de organisatie en de medewerker niet meer parallel lopen.

Werkcontact ILVO zorgt voor een professionele begeleiding van werknemers naar een nieuwe werkkring. Met een concrete aanpak richten medewerkers zich vanaf de eerste dag op hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Werkcontact ILVO beschikt over moderne instrumenten zodat medewerkers door een goede begeleiding en resultaatgerichte jobsearch middels een outplacementtraject weer een inspirerende werkomgeving vinden.

Outplacement biedt hulp bij ontslag

Assessments

Het selecteren van de juiste mensen voor de specifieke taken en functies is essentieel. Net zoals het belangrijk is dat de talenten binnen een organisatie zich continu blijven ontwikkelen. Via assessments verkrijgt de werkgever objectieve informatie over de competenties, de capaciteiten, de motivatie en de ontwikkelpunten van een (potentiële) medewerker. Dit levert een belangrijke bijdrage aan in, door- en uitstroomtrajecten. Werkcontact ILVO gebruikt hierbij gevalideerde tests en simulaties.

HR-development

‘Het is de kunst om de organisatiestrategie te verbinden met de persoonlijke doelstellingen van medewerkers’.

Met HR-development wordt samen in kaart gebracht wat een werkgever van zijn medewerkers verwacht en wat hun talenten zijn. De specifieke vraagstelling staat centraal. Tijdens het intakegesprek maken de consultants met de werkgever een heldere analyse van de vraagstelling. Uiteraard moet dit aansluiten op de vereiste competenties om businessdoelstellingen te behalen. Op basis hiervan geeft Werkcontact IVO maatwerkadvies over welke modules ingezet kunnen worden en hoe dat het meeste effectief kan. Deze dienstverlening biedt werkgevers professionele ondersteuning om de ontwikkeling en ambities van medewerkers af te stemmen op de ambities en strategie van de organisatie.

https://www.outplacementbureau.nl