Categorie: Woning en Tuin

Klussen in de tuin voor kinderen

Jordaanuitmarkt

Als je een tuin hebt, is klussen in de tuin een terugkerende activiteit. Je kunt je kinderen er gerust bij betrekken, in plaats van ze de hele tijd binnen te laten blijven. Kinderen vinden het namelijk heerlijk om te verkennen, en de tuin biedt hen een uitstekende mogelijkheid daartoe als je ze wijst op wat eenvoudige tuinwerkzaamheden.

Beste klussen in de tuin voor kinderen

Het is midden in de zomer – de beste tijd om te klussen in de tuin en om kinderen bezig te houden in plaats van ze alleen maar binnen te laten vertoeven. Omdat er altijd wel dingen te doen zijn in de tuin, is het een goed idee om de kinderen te betrekken bij het genieten van wat frisse lucht! Hieronder 5 kleine, leuke klussen voor kinderen in je tuin.

Wieden

Elke tuin heeft regelmatig onderhoud nodig, onkruid wieden is een belangrijke klus en hoort daar ook bij. Vooral als je thuis geen chemische bestrijdingsmiddelen toepast. En, het is een van de taken in de tuin waar je de kinderen heel goed bij kunt betrekken. Houd wel goed toezicht op hen zodat ze niet per ongeluk een zaaibedje plukken.

Uitgebloeide bloemen verwijderen

De meeste kinderen houden van bloemen en zouden ze zeker graag willen plukken als ze uitgebloeid zijn. Wijs uw kleine tuinmannen en -vrouwen erop dat ze uitgebloeide bloemen kunnen verwijderen en verzeker hen ervan dat de bloemen weer zullen groeien. Mogelijk zelfs nog beter na het verstrijken van enige tijd.

Watergeven

Waarschijnlijk een van de gemakkelijkste tuinactiviteiten voor kinderen, investeer in kleine gieters om uw kinderen te laten helpen bij het watergeven van de planten. Maak ze verantwoordelijk voor specifieke gebieden van de tuin of bepaalde potten. Zorg ervoor dat ze de planten niet te veel water geven, zodat de wortels niet verdrinken.

Vogeltjes voeren

Echte tuinliefhebbers houden ook van de natuur, dus geef het door aan uw kinderen door het aantrekken van bijvoorbeeld vogels, bijen, wespen en vlinders in uw tuin. Informeer ze over de verscheidenheid aan vogelvoer en laat ze zelf de voerbakjes vullen.

Slakken verzamelen

Veel kinderen vinden het leuk om slakken te zoeken en te verzamelen. Profiteer dus van hun enthousiasme en scherpe ogen bij het zoeken naar deze plantenvernietigende wezens. Vraag de kinderen om een emmer te vullen met zoveel mogelijk slakken en laat ze dan los op een veilige plek, (ver) weg van uw tuin.

Levende groene wanden?

Jordaanuitmarkt

Levende groene wanden. Je hebt misschien wel eens van ze gehoord en dacht dat ze niet meer waren dan de nieuwste design rage. Maar in werkelijkheid dateert het concept uit de jaren ’30 en is het sciencefiction dat tot realiteit is gemaakt! De allereerste gedocumenteerde groene wanden gaan zelfs terug tot aan de Hangende Tuinen van Babylon.

Ze zijn niet langer alleen interessant voor architectenbureaus die designprijzen proberen te winnen, maar krijgen ook aandacht van bedrijven van elk type omvang die ermee hun groene reputatie willen verbeteren. Dit artikel laat je kennismaken met deze prachtige groenstructuren door enkele van de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Hoe werken groene muren precies?

Groene muren zijn vrijwel op dezelfde manier gebouwd als echte muren. Ze zijn gebouwd met een skeletstructuur die is opgehangen met secties van de planten en bloemen die de Groene Muur zullen vormen. Wat betreft de manier waarop de groene muur zelf functioneert, hangt veel af van het type geïnstalleerde groene muursysteem. Sommige groene muren hebben verborgen leidingen die een zelfbewaterend mechanisme bieden om de planten gezond te houden, terwijl andere met de hand moeten worden bewaterd.

Wat betreft de invloed van de voordelen van groene wanden op je bedrijf, dat komt van de levende planten zelf. Planten nemen van nature kooldioxide en andere verontreinigende stoffen op en verdrijven vervolgens verse, schone zuurstof. Groene muren helpen ook om geluid te dempen en bieden voordelen die verband houden met het concept dat mensen beter werken en zich beter voelen als ze toegang hebben tot de natuur op hun werkplek.

Groene muren bevatten een grote hoeveelheid planten in een relatief kleine ruimte, horizontaal. Door de wanden te gebruiken en naar boven uit te breiden, worden de planten, die het maximale voordeel opleveren, geïnstalleerd zonder de ruimte op de vloer te verminderen. Omdat we in steden steeds minder groene ruimte hebben, kunnen levende groene muren stedelijke ruimtes weer iets natuurlijks en moois maken. Ze kunnen ook de luchtkwaliteit verbeteren en gezondheidsvoordelen bieden. Bekijk de mogelijkheden met een groene wand.

Voorkom een woninginbraak

Jordaanuitmarkt

Woninginbraken komen nog steeds in Nederland vaak voor. De gemiddelde schade bij een inbraak is 2650 euro. Vaak vergoed je verzekering maar 1200 euro. Buiten de materialen schade is de emotionele schade vaak vervelender. Toch zijn woninginbraken goed te voorkomen en hoef je geen slotenmaker in Maastricht te bellen om je sloten te vervangen. Met de juiste preventiemiddelen kun je een woningbraak met 90 procent verkleinen. Veel Nederlanders besteden toch weinig aandacht aan deze middelen. Maar liefst 50 procent van de Nederlanders doen er wel iets mee en vallen onder de waakzame Nederlanders.

Hoe komen de inbrekers binnen?

Een inbreker kan al binnen een halve minuut bij iemand binnen zijn en na 5 minuten weer buiten. De meeste mensen controleren hun voordeur goed maar de meeste inbrekers komen via de achterdeur binnen. Maar liefst 36 procent komt via de achterdeur, 23 procent via de ramen op de onderste verdieping en maar 21 procent via de voordeur. De meest voorkomende manier is het openbreken van een sloten bij een deur of raam met bijvoorbeeld een schroevendraaier of koevoet. Vaak zijn de sloten dan kapot en moet je een slotenmaker in Maastricht bellen om dit voor je te repareren.

Voorkom inbraak

Toch zijn er een aantal tips om inbraak te voorkomen zodat je niet je deur hoeft te vervangen of de slotenmaker in Maastricht te bellen. Belangrijk is om altijd goedgekeurde sloten te gebruiken voor je ramen en deuren. Zorg verder dat je deur en tuin altijd goed verlicht is. Inbrekers kiezen minder snel huizen waar ze snel opvallen. Een bewegingssensor kan hierbij helpen om ze af te schrikken. Verder kun je ervoor zorgen dat het lijkt alsof wel iemand thuis is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een tijdschakelaar aan te schaffen of te werken met smartlampen. Vermeld ook nooit op facebook wanneer je op vakantie gaat en laat je buren weten dat je weggaat. Wanneer ze iets horen dan weten ze dat jij het niet bent.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/

Wat is het voordeel van een erkend verhuisbedrijf?

Jordaanuitmarkt

Verhuizen, we komen er minimaal een keer in ons leven voor te staan. Vaak gaat het verhuizen gepaard met de nodige stress. Het is daarom verstandig een erkend verhuisbedrijf Rotterdam in de arm te nemen. Met zekerheid dat dit u een hoop ‘rompslomp’ zal besparen.

Waarom een erkend verhuisbedrijf veel voordelen biedt

Woont u in de omgeving van Rotterdam en gaat u uw oude stekje verruilen voor uw nieuwe droomhuis? Laten we u dan snel vertellen wat de voordelen zijn van het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Er komt ontzettend veel kijken bij een verhuizing. Of het nu om een particuliere of een zakelijke verhuizing gaat. De meest tijdrovende klus van een verhuizing is het inpakken van de inboedel, het sjouwen van de verhuisdozen, zorgen dat de inboedel (heel) op de nieuwe bestemming terecht komt en tot slot het uitpakken van deze dozen. Wanneer u een erkend verhuisbedrijf Rotterdam in de arm neemt, wordt u compleet ontlast. We nemen de tijd om met u om de tafel te gaan en spreken uw wensen door. Als deze wensen besproken zijn dan zetten we de kosten voor u op een rij en ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte op maat. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u met ons, als erkend verhuisbedrijf, in zee gaat.

Met verhuisbedrijf Rotterdam is uw inboedel verzekerd.

Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat wanneer u zelf uw verhuizing regelt, u niet zomaar verzekerd bent voor eventuele schade aan uw inboedel? Waarschijnlijk niet. Natuurlijk is het mogelijk een verzekering af te sluiten om deze schade in te dekken. Maar waarom zou u nog meer papierwerk op uw hals halen als u zaken als deze probleemloos kunt oplossen door het inschakelen van een erkend verhuisbedrijf? Schakelt u een erkend verhuisbedrijf in, dan zijn we verantwoordelijk voor wat er met uw inboedel gebeurt. Daarom wordt er door ons een verhuisverzekering voor u afgesloten. U heeft hier verder geen omkijken naar.

Inboedel opslag? Verhuisbedrijf Rotterdam kan het regelen

Kunt u niet meteen uw nieuwe woning betrekken, omdat u bijvoorbeeld nog moet verbouwen? In veel gevallen kunt u bij een erkend verhuisbedrijf de opslag van uw inboedel regelen. Spullen die in de weg staan, of te groot zijn voor in de tijdelijk te betrekken woning, kunnen worden opgehaald door het erkend verhuisbedrijf Rotterdam. Is de nieuwe woning klaar? Geen probleem het erkend verhuisbedrijf zorgt dat uw inboedel zonder gedoe op de juiste dag in uw nieuwe woning wordt geplaatst.

Wat is er allemaal mogelijk?

Vroeger gingen verhuisbedrijven anders te werk. Men moest zelf zorg dragen voor verhuisdozen en de complete inboedel moest ingepakt zijn. De verhuizers haalde uw inboedel op en plaatste deze in het nieuwe huis zonder uit te pakken.

Tegenwoordig kunt u het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Het erkend verhuisbedrijf kan de dozen voor u regelen, uw spullen voor u inpakken en ook weer uitpakken. In veel gevallen is het zelfs mogelijk u te laten helpen met het demonteren en monteren van spullen. En wanneer gewenst zou ook het bezemschoon achterlaten van uw oude huis of pand een optie zijn.

https://jacdenhollander.nl/

Prachtige Laminaat vloeren van Decorvloer

Decorvloer laminaat worden speciaal voor elke eenheid gemaakt. Voor een smaakvol interieur geniet van de best passende decoratie in huis. Deze past in elke sfeer of interieur. De laminaatvloeren en ondervloeren van decorvloer zijn van hoge kwaliteit en aan alle veiligheid normen geproduceerd. Woon je in een villa of ene gezellig appartement, ene Decorvloer tegel laminaat vloer geeft het ruimte een mooi strakke sfeer in huis.

De decorvloer agt laminaat is beschikbaar in verschillende tinten. Omdat het eiken of houten vloer gemakkelijk is te bewerken of verplegen is er aantal van mogelijkheden. De laminaatvloer van decorvloer zorgt ervoor dat er een uniek charisma geeft aan je woning, zo kunt u jarenlang genieten in uw woning. Wilt u uw woning een nieuw design geven? Dan denkt u aan houten vloeren? Wist u dat een decorvloer laminaat nauwelijks van hout is te onderscheiden? En wist u dat er vandaag den dag super tal opties zijn op het gebied van Decorvloer laminaat? Van onzijdig totdat aan rustiek inclusief een opvallende van modern tot aan klassiek laminaatvloer.

 

Laminaatvloer samenstellen in verschillende kleuren

De laminaatvloer van decorvloer heeft meer uniekheid. Waarom? De vloeren worden bijzonder op maat geproduceerd. Kies met het paar simpele stappenplan de vloeren van jouw dromen. Allereerst maak je de juiste keuze af ene massieve eiken vloeren of ene Decorvloer tegel laminaat. Vervolgens kies jij de gewenste kleur en afmeting. Wellicht wens je toch liever een visgraat onderbouwing, tegenwoordig helemaal hip! Ten slotte geef je aan of jou een extra afwerking wil of niet. Vroeger werden bijvoorbeeld tal eiken houten vloeren gelegd. Het bij zagen van parketvloeren gebeurt ook regelmatig. Liever geen extra afbouw? Ook dat kan! Wanneer je alle stappen hebt doorlopen hebt, heb jij vast een prachtige laminaatvloer onderbouwing gekozen.

Vind een verkooppunt van Decorvloer en bezoek onze webwinkel.

https://decorvloer.nl

Huis kopen met behulp van de makelaar uit Delden

Jordaanuitmarkt

Als u een huis zoekt in delden, stap dan es binnen bij het kantoor van de makelaar in delden. Als geen ander kent hij de markt en kan u alles vertellen over de woningmarkt in Delden. Om geen miskleunen te begaan en een huis te kopen met gebreken is het wel heel verstandig om een makelaar uit delden in te schakelen. U kunt met hem een geheel vrijblijvend gesprek aangaan. Zo kunt u zich rustig oriënteren op de plaatselijke markt. Niet onbelangrijk, want een huis kopen is niet zomaar wat. Een makelaar uit Delden kan u helpen met uw zoektocht en ervoor zorgdragen dat u een huis koopt wat u echt bevalt en naar uw wens is. U heeft waarschijnlijk lang nagedacht over waar u het liefst een woning zou willen kopen en is uw keuze uiteindelijk op delden gevallen. Dan is de keuze op een makelaar uit delden zo gemaakt. Een verstandige keuze, zo zal ongetwijfeld later blijken.

Zonder makelaar een huis kopen

Natuurlijk kunt u zonder makelaar een woning aanschaffen. Maar wel met het risico op een miskoop. Er zijn verkopers die misstanden verzwijgen, die achterstallig onderhoud niet melden, die verborgen gebreken niet opschrijven. En daar komt altijd narigheid van, en geruzie. Met een makelaar uit delden voorkomt u gegarandeerd dit soort toestanden. Hij zorgt ervoor dat alles klopt, hij zal gebreken opmerken en de verkoper aansprakelijk stellen.

Er zijn regels aan het verkopen van een woning en daar hoort het melden van verborgen gebreken ook bij. Dat is een van de taken van een makelaar uit delden. U betaalt daar natuurlijk voor als koper, maar dat kan makkelijk uit. U koopt er een stuk zekerheid voor. U weet zeker door de inzet van een makelaar dat u een goed huis koopt. En dat is wel belangrijk. Het gaat tenslotte om een hele uitgave.

Bouwkundige keuring in Haarlem bij het kopen van een huis

Jordaanuitmarkt

Ga jij binnenkort een nieuw huis of pand kopen en wil jij graag een bouwkundige keuring in Haarlem of omgeving laten uitvoeren? Dan ben jij bij ons bedrijf aan het juiste adres. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Haarlem is één ding, maar het vinden van een bedrijf dat met een eerlijk resultaat komt is het volgende. We zien tegenwoordig steeds meer bedrijven die ook bouwkundige keuringen doen in Haarlem, maar die samenspannen met verzekeraars. Het probleem hiervan is dat ze vervolgens de gemaakte schade gaan bagatelliseren, waardoor de mensen die uiteindelijk het bouwkundige rapport opvragen in Haarlem veel minder schadevergoeding krijgen dan waar ze uiteindelijk recht op hebben. Als je op zoekt bent naar een bedrijf die eerlijke, transparante bouwkundige keuringen doet in Haarlem en omgeving, dan ben je hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Redenen om een bouwkundige keuring in Haarlem

Er zijn verschillende redenen waarom je een bouwkundige keuring in Haarlem zou willen laten uitvoeren en wij zetten er een aantal voor je op een rijtje, zodat je hier in de toekomst wellicht rekening mee kunt houden. Als eerste is het belangrijk om een bouwkundige keuring te doen op het moment dat je een nieuw huis gaat kopen. Als je een huis gaat kopen dat reeds al gebouwd en bewoond is, is het juist belangrijk om een bouwkundige keuring te doen in Haarlem, zodat je ook weet wat je te wachten staan. Heeft het huis bepaalde gebreken? Dan kun je de huidige bewoners nog in staat stellen om dit probleem op te lossen, zodat je hier straks zelf niet veel geld aan uit hoeft te geven. Maar dit geldt natuurlijk ook voor een nieuwbouw huis. Je verwacht misschien dat een nieuwbouwhuis altijd helemaal op en top in orde is, maar niets is echter minder waar. Overal worden fouten gemaakt en dit gebeurd dus ook bij huizen die nieuw gebouwd worden. Door het laten opvragen van een bouwkundige keuring in Haarlem kun je er achter komen welke fouten er gemaakt zijn tijdens de bouw en dan kun je aannemer dit nog op laten lossen. Op het moment dat je al in de woning woont en er een tijd overheen gaat, wordt het oplossen van dit probleem een stuk lastiger. Op deze manier voorkom je dat je een huis of een pand koopt met heel veel problemen en kun je de oplevering van het huis weigeren. Kijk voor meer informatie over bouwkundige keuringen in Haarlem op onze website.

https://gevastgoed.nl/bouwkundige-keuring-haarlem/

Uw tuin altijd mooi dankzij de hovenier in Barneveld

Jordaanuitmarkt

Als u op zoek bent naar een hovenier in Barneveld, heeft u de keuze uit een breed scala aan verschillende bedrijven. Ze zijn allen natuurlijk gespecialiseerd in bepaalde zaken, maar over het algemeen zijn het allemaal hoveniers die goed zijn in het aanleggen van tuinen, onderhoud van tuinen en ook meedenken in het ontwerp van de tuin. In Barneveld zijn veel hoveniers die zich goed profileren via het internet en het is dan ook begrijpelijk dat een makkelijke keuze van hovenier niet altijd voor de hand ligt. Er zijn websites waarop u de hoveniers in Barneveld met elkaar kan vergelijken. Zo kan u de voordelen wegstrepen tegen de nadelen en komt u uit bij de hovenier die het beste bij u past. Ook prijstechnisch zal er verschil zitten tussen de hoveniers. Bij het ene bedrijf zal het aanleggen van een tuin relatief duurder zijn dan het laten onderhouden van een tuin. Ook hanteren ze verschillende onderhoudscontracten op het gebied van tuinonderhoud. Meerdere hoveniers en verschillende aspecten; de keuze is reuze. Op zoek naar een hovenier uit Barneveld, maar weet u niet goed waar u deze zoektocht moet beginnen? Kijk dan niet verder en vertrouw op onze duurzame en betrouwbare organisatie. Vindt u het ook belangrijk om een mooi aangelegde en onderhouden tuin te hebben? Ziet u de tuin ook als verlenging van het woongedeelte en wilt u het hele jaar door plezier hebben van uw prachtige tuin? Wij zijn een vakbekwame hovenier uit Barneveld die met liefde en passie kijken naar een geschikt ontwerp voor uw tuin en ook zorgen voor de realisatie. Of het nou gaat om een nieuwe terrasoverkapping of het aanleggen van een nieuw grasgazon, wij verrichten deze werkzaamheden graag voor u.

Uw tuin ligt er elk seizoen mooi bij dankzij de hovenier in Barneveld

Wij begrijpen maar al te goed dat een tuin er mooi en strak bij moet liggen in alle seizoenen van het jaar. Het is immers hét visitekaartje van uw huis. Naast het verzorgen van het ontwerp en aanleg van uw nieuwe tuin, werken wij ook met speciale onderhoudscontracten. In elk seizoen moeten er weer andere werkzaamheden plaatsvinden om uw tuin goed verzorgd te houden. Wij zijn dé hovenier uit Barneveld om uw droomtuin te verwezenlijken. Op onze website staan een aantal voorbeelden van onze projecten om u zo vast een goed beeld te geven van onze werkzaamheden. Neem contact met ons op als u opzoek bent naar een hovenier uit de omgeving van Barneveld.

http://www.hoveniersbedrijfde4jaargetijden.nl/hovenier-barneveld/

Kunstgras in Enschede voor een speeltuin

Jordaanuitmarkt

Tegenwoordig wordt er bij het aanleggen van een speeltuin steeds vaker gekozen voor kunstgras. Dat is ook niet zo gek, aangezien het kunstgras in Enschede erg duurzaam en sterk is. Het maakt dus niet uit hoeveel en hoe vaak kinderen over het kunstgras lopen, rennen en kruipen, aangezien het kunstgras overal tegen bestand is. Bij echt gras zullen er al snel kale of gelige plekken ontstaan waardoor de speeltuin minder mooi eruit ziet. Dat is natuurlijk zonde. Het kunstgras in Enschede is ook nog eens erg veilig. Bij een speeltuin wordt het kunstgras in Enschede voorzien van een speciale dempende ondergrond. Dit betekent dat de ondergrond een val opvangt. Bij een speeltuin is het altijd mogelijk dat een kind valt of onhandig terecht komt. Dankzij het dempende kunstgras in Enschede zal een kind zich zo min mogelijk bezeren. Het kunstgras in Enschede kan bij vrijwel elke speeltuin aangelegd worden. Bij speeltoestellen worden het netjes weggesneden waardoor het perfect om het toestel heen loopt. Dit geeft een speeltuin een zeer nette en verzorgde uitstraling. Zo’n speeltuin zal elke wijk of buurt een fris accent geven. De kinderen kunnen dan veilig spelen in een mooie speeltuin in hun buurt.

De voordelen van kunstgras in Enschede

Het kunstgras in Enschede heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat het kunstgras nauwelijks onderhoud nodig heeft, in tegenstelling tot echt gras. Kunstgras hoeft alleen maar af en toe geborsteld te worden. Ook is het belangrijk om afval en bladeren van het kunstgras te verwijderen. Echt gras heeft veel meer onderhoud nodig, aangezien het gemaaid moet worden, het moet bemest worden en het moet ingezaaid worden. Een ander voordeel van het kunstgras in Enschede is dat het altijd mooi groen en vol is. Bij echt gras is er altijd een kans dat er kale of gelige plekken ontstaan, vooral als er veel over het gras gelopen wordt. Met het kunstgras in Enschede heb je geen last van deze problemen. Daarnaast gaat kunstgras vaak jarenlang mee. Als je het eenmaal aan hebt laten leggen, dan kun je er vele jaren van genieten. Het maakt niet uit hoe vaak je over het kunstgras loopt, aangezien het gemaakt is van zeer sterke materialen. Wil je meer weten over de voordelen van het kunstgras in Enschede? Dan kun je onze website bekijken of je kan contact met ons opnemen. Wij geven je graag meer informatie over het kunstgras.

https://www.nimaaini-kunstgras.nl/kunstgras-enschede/

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van veilige sloten voor je huis?

Jordaanuitmarkt

Er zijn waarschijnlijk niet zo veel momenten waarop je bezig bent met je hang- en sluitwerk. Toch is het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Bij een verhuizing of verbouwing komt het misschien ter sprake, maar het kan ook verstandig zijn om jouw woning tussendoor eens na te lopen.

Investeren in goede veiligheidscilinders met certificaat kan namelijk een groot verschil maken. Rond de feestdagen en rond de zomervakantie krijg je vaak weer extra tips om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is zorgen dat je sloten hebt met een veiligheidskeurmerk.

Stichting Kwaliteit Gevelbouw zorgt er met het SKG logo voor dat deze sloten makkelijk te herkennen zijn. Een goed deurslot bijvoorbeeld, bestaat uit een veiligheidscilinder, liefst in combinatie met veiligheidsbeslag, herkenbaar aan het logo van SKG.

Dit logo is altijd duidelijk te zien aan de buitenkant. SKG maakt gebruik van een systeem met sterren om aan te geven hoe inbraakwerend het hang- en sluitwerk is. SKG* is standaard inbraakwerend, SKG** is zwaar inbraakwerend, SKG*** is extra zwaar inbraakwerend. Van producten met één ster wordt gezegd dat ze zelfstandig niet inbraakwerend genoeg zijn en dus gecombineerd moeten worden met een ander product.

Producten met twee of drie sterren kunnen zelfstandig worden gebruikt. Kijk dus eens kritisch naar je eigen sloten en pas ze aan waar nodig. Neem je een slot met sleutel certificaat, dan kun jij als enige sleutels bij laten maken. Als je zelf zo veel mogelijk doet om inbraak te voorkomen, dan kun je jezelf mogelijk veel ellende besparen.