Categorie: Verbouwen

De grote voor- en nadelen aan het aanschaffen van een elektrische takel

Jordaanuitmarkt

Het klinkt altijd zo heerlijk als iets elektrisch wordt gemaakt. Je hoeft minder moeite te doen en het gaat allemaal automatisch. Maar sommige elektrische producten moet je ook zelf een beetje moeite in doen, anders gebeurt er niks. Een goed voorbeeld hiervan is een elektrische fiets. Maar daar gaan we het nu niet over hebben. We hebben het namelijk over een elektrische takel in het magazijn. Het klinkt ideaal dat je niets meer zelf omhoog hoeft te tillen, maar heeft het ook negatieve kanten? In deze blog belichten we beide kanten.

Jij hoeft het zware werk niet meer te verrichten

Het is inderdaad een feit dat als je met een elektrische takel gaat werken, je minder werk hoeft te verrichten dan vroeger. Eerst was het zo dat je via een groot touw en een bepaald mechanisme de producten op een pallet legde, vast maakte en daarna met het touw ging trekken om het omhoog te brengen. Maar met een elektrische takel hoef je de laatste stap helemaal niet te doen. De elektrische takel trekt zelf de pallet omhoog terwijl jij vanaf de grond kijkt en bestuurt waar hij heen moet. Het klinkt als een ideale wereld.

Het kost veel energie en moet snel opladen

De negatieve kanten van de elektrische takel zijn vooral te vinden bij het object zelf. Als de takel geen stroom heeft, dan heeft het weinig zin om deze te gebruiken. Dus het neemt erg veel stroom af en dat kost weer bakken aan geld. En nog een groot nadeel is dat na ongeveer een aantal uur fulltime in gebruik, moet deze opgeladen worden omdat de stroom op is. Dus dan moet je jouw productiviteit inruilen om de takel te laten werken.

Wat voor jou het beste is

Sommige ondernemers vinden het ouderwetse systeem met het touw een betere optie dan een elektrische takel. Maar tegenwoordig worden deze producten ook steeds beter en verder ontwikkeld. Binnen een aantal jaar zal de elektrische takel veel langer mee kunnen gaan dan eerst en veel meer gewicht kunnen tillen. Maar dat is een beslissing die jij moet nemen.

Een gietvloer zelf doen is gemakkelijker dan u denkt

Jordaanuitmarkt

Als u een gietvloer in uw huis of bedrijf wilt, komt u ook de mogelijkheid tegen om uw gietvloer zelf te doen. Zelf een gietvloer gieten in uw huis klinkt misschien lastig, maar als u eenmaal weet hoe het moet, is het zeker goed mogelijk om het zelf te doen. Met de juiste gereedschappen en natuurlijk een goede gietvloer, is een mooie vloer zo gegoten. Goede instructies zijn hierbij wel belangrijk. Op Internet zijn verschillende instructievideo’s te vinden waarin wordt uitgelegd hoe een gietvloer gieten in zijn werk gaat. Een goede uitleg vindt u ook op de website van Decochip, de webshop voor al uw afwerkingsproducten.

Benodigdheden om een gietvloer zelf te doen

Als u zelf een gietvloer gaat gieten, is het natuurlijk wel belangrijk om gereedschappen te hebben van goede kwaliteit. Als u net het materiaal aan het verdelen bent en uw gereedschap gaat kapot, zal uw vloer mislukken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kijk daarom bij Decochip voor alles wat u nodig heeft voor een gietvloer. Van de vloeren zelf, zoals een PU gietvloer of een epoxy gietvloer, tot alle materialen. Zo is er voor het doseren van de rolgietvloer de rolgietvloer kam. Daarna heeft u de prikrol nodig voor een strakker resultaat en om eventuele belletjes weg te halen. Voor uzelf zijn spijkerschoenen een handige toevoeging.

Bespaar geld door uw gietvloer zelf te doen

Eén van de voornaamste redenen om zelf uw gietvloer te doen is natuurlijk het besparen van geld. Als u het gieten van uw epoxy of PU vloer aan iemand anders overlaat, zullen de uiteindelijke kosten hoger uitvallen. Als u uw vloer en materialen bij Decochip bestelt, heeft u ook de mogelijkheid om één van de gratis workshops bij te wonen. Twijfelt u of u zelf uw gietvloer netjes kunt afwerken? Na het volgen van de workshop zal dit zeker lukken. Bekijk het aanbod en koop de gietvloer van uw voorkeur in de webshop.