Categorie: Muziek

Bladmuziek voor accordeon van Harry Mooten

Harry Mooten (geboren als Arie Mooten op 2 mei 1928 in Amsterdam) was een bekende Nederlands accordeonist en als kind al actief op de accordeon. Bij het grote publiek was hij vooral bekend als muzikaal begeleider en ‘Grote Grijze Geitenbreier’ in “De film van Ome Willem”, met collega-musici Harry Bannink en Frank Noya. Daarnaast was zijn spel te horen in films (bijvoorbeeld Van De Koele Meren Des Doods, Ciske de Rat), op platen (van onder meer Herman van Veen, Anita Meyer en Jenny Arean), radio en televisie, waarin hij grote Nederlandse artiesten als Willy Alberti, Wim Sonneveld en Jasperina de Jong begeleidt. De accordeonist brengt ook eigen platen uit met voornamelijk instrumentale versies van evergreens en bladmuziek voor accordeon.

Bach op accordeon

Aanvankelijk was vooral accordeonmuziek voor het lichte genre bekend, vaak amasumentsmuziek. De muzikale interesse van Mooten gaat echter verder; hij luistert naar jazz van Erroll Garner, Oscar Peterson, Art Tatum en George Shearing en verwerkt swing in zijn repertoire. 

In de jaren vijftig wint Mooten vier jaar op een rij het nationaal concours voor accordeons, wat hem de kans geeft om wereldwijd op te treden.

Maar Mooten liet door onder andere virtuoze accordeon bewerkingen van Bach-composities, horen dat het ook helemaal anders kon. Daarmee werd de legendarische accordeonist een voorbeeld voor velen. 

Harry Mooten maakt in 1974 een opname van Bach’s Das Wohltemperierte Klavier, een stuk dat op piano al moeilijk is en nog niet eerder door niemand op accordeon was opgenomen. Zijn album Bachatelle leverde hem zelfs een Edison op.

Bladmuziek voor accordeon orkest

De bladmuziek accordeon composities van Harry Mooten als zijn nog steeds goed beschikbaar bij uitgevers, voor solo-accordeon en ook op professionele wijze bewerkt voor accordeonorkest.

Verras uw publiek tijdens een concert met de virtuoze wals Fleurette of het sfeervolle Silhouette. En als ook uw accordeonvereniging in “lock-down” is tijdens de Corona crisis, spendeer uw tijd met het instuderen van een solostuk als Margalith. Muzikaal plezier gegarandeerd!

https://www.accordamusica.nl

Harde DJ voor een bruiloft

Jordaanuitmarkt

Een bruiloft plannen kan zorgen voor veel stress en onenigheid, om het makkelijker te maken en een discussie uit de weg te gaan over de muziek boek je een jonge DJ voor de bruiloft. Is je man of vrouw eindelijk voor je op de knieën gegaan, komt nu de periode van het plannen. Het is bijna onvermijdelijk, je partner wil een andere smaak taart dan jij of heeft een andere muziekstijl. Met een DJ voor je bruiloft hoef je je over de muziek geen zorgen meer te maken. Muziek valt niet te missen op een bruiloft, het maakt de dag helemaal compleet. Al helemaal als je er niet zelf meer over hoeft na te denken welke muziek wanneer precies gespeeld moet worden. Natuurlijk heb je zelf de leidende hand en kan je wel aangeven als er een nummer sowieso gespeeld moet worden. Met een bruiloft DJ zijn er allerlei opties mogelijk. 

Voordelen voor een DJ op je bruiloft

Er zitten veel voordelen aan een DJ op je bruiloft. Een van de grootste redenen om een DJ op je bruiloft te hebben is het feit dat zij een breed assortiment aan muziek hebben. Zo is er voor ieder wat wils en kunnen er ook liedjes aangevraagd worden door de gasten. Door het inhuren van een DJ op je bruiloft weet je zeker dat de avond soepel verloopt. De DJ kan op de bruiloft niet alleen de muziek verzorgen maar ook zorgen voor de mededelingen en de pauzes die er zijn opvullen. Zo zullen er niet snel ongemakkelijke stiltes vallen. Je hoeft je bij het huren van een bruiloft DJ ook geen zorgen te maken om de apparatuur, deze wordt verzorgd door de DJ. Een bruiloft regelen is al stressvol genoeg, waarom zou je daar dan nog meer stress aan toevoegen wat betreft muziek? Huur een bruiloft DJ in en laat een beetje van de stress van je afgenomen worden.

Ook worden steeds vaker feestbands gevraagd om te komen spelen op bruiloften, omdat mensen de waarde van live muziek weer opnieuw kunnen waarderen. Een tijdje waren vooral DJ’s voor bruiloften in opkomst.