Categorie: Mode en Kleding

witte t shirts goedkoop

Je witte was wil je natuurlijk zo lang mogelijk spierwit houden. Helaas is het bijna onvermijdelijk dat er na verloop van tijd een soort gelige grauwe waas overheen komt. Witte t shirts goedkoop wit houden wordt door veel mensen gedaan door er wat bleekwater bij te gooien. Dit komt alleen niet ten goede van de kwaliteit. Je levert op den duur dus kwaliteit in voor de witheid van het shirt. Er moeten toch andere manieren zijn.

 

Witte t shirts goedkoop wassen op met natuurlijke middelen

Bleek is natuurlijk alles behalve natuurlijk. Door alle chemicaliën wordt het shirt flink toegetakeld. Door gebruik te maken van natuurlijke middelen zul je zien dat witte t shirts goedkoop wit gehouden kunnen worden. Een van de meest bekendste natuurlijke bleekmiddelen is citroensap. De zuren die in citroensap zitten reinigen textiel en laten de stof witter lijken. Een ander middeltje is waterstofperoxide. We horen je al denken, dat klinkt nogal agressief. Ondanks de naam is dit middeltje heel zacht voor textiel, het haalt de grauwe kleur uit witte kleding binnen een handomdraai.

 

Het begint allemaal bij het shirt zelf

Een shirt wit houden begint bij het shirt zelf. Schaf daarom een shirt aan van goede kwaliteit. Het is zonde om ontzettend veel tijd en moeite te stoppen in het wit houden of maken van een shirt dat zelf de hoop al heeft opgegeven. Let er tijdens de aankoop op dat het shirt niet doorschijnend is, dat is al een teken van slechte kwaliteit.

 

https://web-wings.nl/

Het verduurzamen van de mode-industrie

Jordaanuitmarkt

Moderne consumenten zijn zich meer bewust van de milieu- en menselijke kosten van hun garderobe. Enquêtes in Europa en de VS tonen aan dat consumenten graag duurzame kleding zouden kopen – en bereid zijn er ook iets meer voor te betalen.

Maar, laten we eerlijk zijn, de meesten van ons weten niet eens meer wat ‘duurzaam’ betekent. Volgens Edited, een Londens analytics bedrijf voor de detailhandel, is het aantal kledingstukken dat als ‘duurzaam’ beschreven wordt de laatste vier jaar bij modemerken in de VS en het VK verviervoudigd.

We worden gebombardeerd met boodschappen over organische en gerecycleerde vezels, milieucertificeringen, veganistische, milieubewuste collecties, terwijl dezelfde modemerken ons blijven vertellen, dat kledingstukken wegwerp zijn en dat we elke week een nieuwe outfit nodig hebben. De boodschap is vals en tegenstrijdig. In tegenstelling tot voedseletiketten als ‘vrije uitloop’ of ‘biologisch’, die gereglementeerd zijn en op misbruik sancties staan, is ‘duurzaam’ geen gereglementeerde term, zodat bedrijven vrij zijn het overal aan te verbinden.

In feite wordt de mode-industrie steeds minder duurzaam. Ze wordt belichaamd door de multinationale winkelketens en steunt op massaproductie, lage prijzen en grote verkoopvolumes. Er is weinig vooruitgang geboekt bij het verbeteren van de rechten van de kledingarbeiders of het verminderen van de milieu-impact van de mode – en de sector groeit in zo’n snel tempo dat de impact op de planeet in feite verslechtert.

Dankzij modebedrijven denken consumenten dat het recyclen van kleding zal helpen, maar moderne kledingstukken zijn vaak van meerdere vezels gemaakt en zwaar versierd, wat recyclen uiterst ingewikkeld maakt. Meer dan de helft van de kleding die aan liefdadigheidswinkels en textielrecyclers wordt gegeven, belandt op de stortplaats of in verbrandingsovens. Verontrustender is dat microplastics, die vrijkomen als we syntenische vezels zoals polyester, nylon en acryl wassen, in onze oceanen en rivieren terechtkomen en in onze voedselketen worden aangetroffen.

Ben jij ook op zoek naar duurzame kleding die langer meegaat en die je niet na een paar keer dragen weg hoeft te gooien? Kijk dan eens bij duurzame kledingmerken zoals ADUH.

Handig advies bij een garderobecheck

Jordaanuitmarkt

Een overvolle kledingkast, maar geen handige garderobecheck doen: het komt veel voor bij de welvarende en grote groepen mensen in Nederland. Vreemd is dat niet, want de zaken gaan goed in ons land en de meeste mensen hebben in de loop van de jaren behoorlijk wat kleren bij elkaar verzameld. De kleren die vaak gedragen worden liggen bovenop de stapel terwijl de andere kleren verpieteren aan de onderkant van de plank. Een garderobecheck kan uitkomst bieden, want daarmee kun je echt een goede schifting laten plaatsvinden in je kledingkast. De kleding die oud of kapot is of simpelweg niet meer mooi, gaat de deur uit en alleen het goede spul blijft over.

 

Uitstekende schifting

 

Met een garderobecheck gaan de kleren de deur uit die niet meer gebruikt worden. Dat is niet alleen positief omdat andere mensen er wel blij van worden en de kleren krijgen, maar ook omdat jij de kast voortaan beter op waarde zal schatten. De kennis van de eigen kledingkast neemt toe en je bent daardoor in staat om de juiste combinaties te maken binnen de kleren die je hebt. Dat maakt het gemakkelijker om de leuke kleren te dragen. Door de overvloed die er nu in de kast ligt, gaat dat simpelweg een stuk lastiger. Het doen van een garderobecheck kan daardoor een belangrijke impuls vormen van je eigen arsenaal aan kleren en die keuzes die je maakt.

 

Opgeruimde kast

 

Het hebben van een opgeruimde kast wordt door de meeste mensen als zeer prettig ervaren, maar de grote meerderheid heeft dit niet voor elkaar. Vaak is het een puinhoop in de kast en liggen de kleren over elkaar heen gestapeld en is er weinig orde. Met de garderobecheck is dat verleden tijd en voelt het net alsof je ineens veel nieuwe kleren hebt.