Koelprobleem uitgelegd door witgoed reparatie Amsterdam

Koelprobleem? Bel witgoed reparatie Amsterdam

Wat gebeurt er als een koelkast stopt met afkoelen aan de koelkastkant?

Is het je onlangs opgevallen dat je melk, eieren en andere gekoelde items iets warmer lijken dan normaal? Dit is zeker een probleem, omdat bepaalde voedingsmiddelen op de optimale temperatuur moeten worden bewaard om bederf te voorkomen. Heb je de temperatuur van de vriezer gecontroleerd, maar het is nog steeds koud? Als dat het geval is, hebt u misschien een probleem met uw handen als u de koelkast stopt met afkoelen aan de koelkast.

Dus wat veroorzaakt de koelkast om te stoppen met afkoelen aan de kant van de koelkast? Er zijn eigenlijk meerdere dingen die ervoor kunnen zorgen dat de koelkast niet koelt. Veel hangt af van het merk, het model en het merk van uw koelkast, maar er zijn een paar meer voorkomende storingen die tot een defecte koelkast leiden. Reparaties variëren van het ontdooien van koelkast verdamperspiralen tot het vervangen van de koelkast thermostaat.

We hebben enkele van de meest voorkomende redenen uiteengezet waarom een ​​koelkast hier niet aan de koelkast kant koelt. Gebruik deze lijst om problemen op te lossen en kijk of u het zelf kunt oplossen of dat u een professionele reparatieservice voor uw koelkast bij u in de buurt moet bellen.

Witgoed reparatie Amsterdam repareert al meer dan 15 jaar alle merken koelkasten

Algemene oorzaken van koelkast die stopt aan de kant van de koelkast. Er zijn verschillende problemen die ertoe kunnen leiden dat uw koelkast warm is, maar dat de vriezer koud is. We hebben de lijst teruggebracht tot drie van de meest voorkomende, waaronder bevroren verdamperspiralen, een gebroken thermostaat of een defecte verdamperventilator.

Bevroren koelkast verdamperspiralen

Hoewel het klinkt alsof je koelkast hierdoor kouder wordt, doet het eigenlijk het tegenovergestelde. Wanneer de spoelen van de koelkastverdamper te veel rijp hebben, wordt de lucht geblokkeerd en wordt het koud. De lucht blijft warm en daarom kan uw koelkast het voedsel niet zoals het zou moeten koelen.

U kunt dit probleem meestal zelf oplossen door de verdamperspiraal van de koelkast handmatig te ontdooien. Gebruik een föhn om de rijp of het ijs dat zich op de spoelen heeft opgehoopt te laten smelten. Zodra ze zijn ontdooid, laat je je koelkast normaal rennen en controleer je opnieuw of er zich weer ijs begint te vormen. Zo niet, dan ben je klaar om te gaan. Als dit het geval is, kan er een probleem zijn met de ontdooilusverwarming. Een lokale reparatieservice voor koelkasten kan u hiermee helpen.

Witgoed reparatie Amsterdam voor allerhande problemen met uw koelkast

De thermostaat zorgt ervoor dat de koelkast altijd op temperatuur blijft. Als de koelkaststhermostaat defect is of een storing heeft, kan de temperatuur niet worden geregeld. De koelkast is dus warm maar de vriezer is koud. De defecte thermostaat moet worden vervangen. Uw gebruikershandleiding zal u vertellen waar de thermostaat zich bevindt, maar deze bevindt zich meestal op de achterkant van eenheden naast elkaar en onder het apparaat op eenheden boven / onder. Wees voorzichtig als je de oude thermostaat probeert te verwijderen en deze zelf vervangt door een nieuwe, omdat er wat bedrading moet gebeuren. Raadpleeg uw handleiding of bel met een plaatselijk reparatiebedrijf voor koelkasten.

De verdamperventilator laat koude lucht door uw koelkast circuleren, waardoor de inhoud binnen op de optimale temperatuur blijft. Als de ventilator van de verdamper echter kapot is of een ander probleem heeft, kan de lucht niet voldoende worden rondgeduwd om het apparaat op de juiste manier te koelen.

Een reparateur van het apparaat kan de ventilator voor u vervangen, maar als u redelijk handig bent, kunt u proberen de verdamperventilator zelf te vervangen. 

Bel gerust voor meer informatie met witgoed reparatie Hoofddorp.

https://witgoed-reparatie.net