Categorie: Huishoudelijk

Energiezuinig verlichten door te kiezen voor led

Jordaanuitmarkt

Energiezuinig verlichten door te kiezen voor led

Hoe kun je veel energie besparen? Door alle gloei- en halogeenlampen in je woning te vervangen door led lampen. Bedenk dat een ledlamp 75% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp en zelfs 85% minder dan een gloeilamp. Led Lampen, die verkrijgbaar zijn  in allerlei maten en tinten, hebben wel een hogere aanschafprijs. Dankzij het veel lagere verbruik en de veel langere levensduur zijn met ledlampen je kosten na enige tijd toch beduidend lager. Overstappen van energie kan je dus ook meer duurzaamheid opleveren.

Wat je kunt besparen als je je gloeilampen en halogeenlampen vervangt door ledlampen

Gloeilampen zijn erg onzuinig. Ze zijn inmiddels uit de winkels verdwenen. Ook sommige halogeenlampen zijn niet meer verkrijgbaar Toch zijn op dit moment nog veel onzuinige gloeilampen en onzuinige halogeenlampen te vinden. Aangeraden wordt om al je gloeilampen en halogeenlampen, dus ook de lampen die het nog doen, te vervangen door led lampen. 

Zuinige ledlampen zijn niet duurder dan gloeilampen of halogeenlampen

Stel je vervangt in de keuken en in je huiskamer 11 onzuinige gloeilampen of halogeenlampen. Dat levert een besparing op jaarbasis op van circa € 35 (in 2019). Door de lagere stroomkosten verdien je de aanschafkosten van de led lampen binnen 5 jaar terug. Met de duurdere led lampen ben je toch goedkoper uit, vanwege het veel lagere stroomverbruik en de veel langere levensduur van ledlampen. Door een gloeilamp te vervangen door een ledlamp kan er 85% energie worden bespaard. De levensduur van een gloeilamp is circa 1.000 uur, terwijl een ledlamp zeker 15.000 branduren heeft. De aanschafkosten van een ledlamp moet je dus met het eigenlijk vergelijken van energie met de aanschafkosten van 15 gloeilampen.

Halogeenlampen zijn ongeveer 30% zuiniger dan gloeilampen. Bovendien hebben halogeenlampen een levensduur van circa 2.000 uur. Toch is ook het vervangen van halogeen lampen door led lampen lonend. Vervanging is helaas niet altijd mogelijk, want nog niet voor ieder type halogeenlamp is er een passende led lamp te koop.

De elektriciteitsbesparing bij het vervangen van gloeilampen

Stel een gloeilamp in je huiskamer van 100 Watt brandt 550 uur per jaar. Je vervangt deze gloeilamp door een ledlamp met een lichtopbrengst van 1100 lumen. Bij een stroomprijs van 22 cent per kWh (in 2019) bespaar je per jaar 10,20 euro op je stroomkosten. Door het vervangen van een gloeilamp van 60 Watt door een ledlamp met een lichtopbrengst tussen de 700 en 850 lumen bespaar je jaarlijks circa 6,20 euro op de stroomkosten.  Bij het vervangen van een gloeilamp van 25 Watt door een ledlamp met een lichtopbrengst van tussen de 200 en 300 lumen kun je op jaarbasis 2,70 euro besparen.

Het is niet nodig om nog brandende spaarlampen te vervangen

Gebruik je spaarlampen? Spaarlampen zijn ook zuinige lampen. Led Lampen zijn nog iets zuiniger. Vervanging van de zuinige spaarlamp door ledlampen is niet nodig. Spaarlampen hebben wel de volgende nadelen: de lampen geven pas na enige tijd voluit licht, ze functioneren slechter als het koud is, bij vaak aan- en uitschakelen gaan de spaarlampen eerder stuk en de lampen bevat kwik. Een kapotte spaarlamp moet dus goed worden opgeruimd.

 

Een geweldig assortiment bedden nabij Zeewolde

Jordaanuitmarkt

De voordelen van de beddenwinkel nabij Zeewolde

Als u van plan bent om een bed te kopen in de buurt van Zeewolde, gaat u natuurlijk voor een beddenwinkel nabij Zeewolde die niet alleen kwaliteit biedt, maar ook relatief voordelig is. Een ideale beddenwinkel nabij Zeewolde moet aan enkele specifieke kenmerken voldoen. Welke dat zijn en wat u van een kwalitatief goede beddenwinkel mag verwachten, leest u hieronder.

1. Bij een professionele beddenwinkel is er veel keuze aan kwaliteitsbedden

Een voor u geschikte beddenwinkel nabij Zeewolde heeft in de eerste plaats natuurlijk een breed aanbod aan bedden en benodigde accessoires. Denk hierbij aan sterke, massieve houten bedden, eigentijdse boxsprings, stapelbedden, designbedden en balkenbedden. In een goede beddenwinkel raak je echt niet zomaar uitgekeken en is er voor elk wat wils te vinden. Hierbij kunt u ook denken aan matrassoorten en meubilair voor in de slaapkamer, zoals complete bedden inclusief kledingkasten en nachtkastjes.

2. Een gespecialiseerde beddenwinkel biedt altijd advies op maat.

Een beddenspecialist van een beddenwinkel in de buurt van Zeewolde kan u van advies op maat voorzien over welk soort bed in uw situatie de ideale oplossing is. Een degelijk beddenadvies betekent niet alleen advies over welk bed voor u de juiste deal is. Ook kijkt een goede beddenadviseur naar de matrassoort (materiaalsoort en type), het al dan niet toevoegen van een matrastopper en geschikt bedtextiel. Ook het type bedbodem is iets om bij een specialistische beddenwinkel in de regio Zeewolde goed naar te kijken. Een specialist kan u hierover precies adviseren, zodat u de beste aankoop kunt doen afgestemd op uw persoonlijke wensen.

3. De scherpste prijs voor de beste kwaliteit

Van een professionele beddenwinkel mag u naast een breed aanbod en gedegen advies ook scherpe prijzen verwachten voor optimale kwaliteitsbedden. Meet name beddenwinkels in de regio met een oppervlakte van 1000 m2 bieden een voordelige totaalservice, omdat deze winkels groot kunnen inkopen bij fabrikanten van bedden. Dit voordeel kan uiteraard doorberekend worden naar de klanten. Bij een eigentijdse, moderne beddenwinkel bent u hierom verzekerd van scherpe en interessante beddenprijzen. Verder is er qua stijlen, formaten en typen bedden keuze in overvloed. Laat u inspireren en bezoek nu een kwalitatief goede beddenwinkel in de regio Zeewolde. Natuurlijk kunt u ook eerst via de homepage bekijken of er qua beddensoorten en -materialen iets voor u tussenzit. Alvast veel slaapplezier toewenst in een bed op maat, speciaal afgestemd op uw specifieke behoeften en wensen!

Uw perfecte betontafel laten maken

Jordaanuitmarkt

Een tafelblad van beton is waarschijnlijk voor veel mensen de ideale tafel en ook nog eens een droom die nooit werkelijkheid is geworden. Betontafels zijn vaak ontzettend duur als je ze bij een woonwinkel haalt en dan is de kwaliteit vaak niet eens echt hoogstaand. Als je een betontafel koopt, wil je dat het ook écht goede kwaliteit is en je moet weten dat het door mensen is gemaakt die passie hebben voor het vak. Het gebruik van betontafels is woningen is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Het geeft een bijzonder levendige uitstraling en door zijn robuuste vormgeving past het in bijna elk interieur. Je kunt betontafels tegenwoordig ook al in allerlei soorten, vormen en maten krijgen en ook wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van een ander onderstel. Je ziet weleens houten tafels met een betonnen onderstel, maar je kunt ook kiezen voor een betontafel met een houten onderstel. Het voordeel van een betontafel is dat, als je dat wil, je het ook nog eens elk gewenste afwerking kunt geven die je zelf maar wilt. Je kunt het lakken, verven en zelfs in de olie zetten. Een betontafel heeft ook meerdere functies en hoeft niet alleen gebruikt te worden als leeftafel voor in de woonkamer of eethoek. Het is ook goed te gebruiken als bureaublad of als werkblad. Wilt u een betontafel aanschaffen? Kijk op de internet pagina voor meer informatie en laat u verrassen door de vele mogelijkheden die deze bijzondere tafel heeft. We nodigen u uit om eens langs te komen bij ons op de vestiging, zodat u een aantal voorbeelden van betontafels van dichtbij kunt bekijken om te kijken of het wel echt iets voor u is. Wilt u alvast een offerte op maat voor één van onze betontafels? Kijkt u dan even verder op onze website.