Categorie: Hobby en vrije tijd

Hoe maak je een gesloten bubbelenvelop stiekem open?

Het kan voorkomen dat je een gesloten bubbelenvelop moet openen zonder sporen achter te laten, of simpelweg om de envelop niet te beschadigen omdat je het nog wil verzenden. Toch zijn er manieren om in de envelop te komen zonder dat je de envelop beschadigd. In deze blog lees je over een aantal life-hacks voor het openen van gesloten bubbelenveloppen.

 

Hete stoom

Door water te koken met een theeketel. Als het water is aan het koken komt er stoom uit de tuit van de ketel. Als je de bubbelenvelop boven deze stoom houdt zal de lijm zacht worden waardoor je het kunt openen zonder dat het scheurt. De envelop zal niet scheuren, wat is het een redelijk rommelige methode omdat het papier krom kan trekken. Wil je dat de envelop er als nieuw uitziet, is deze methode niet aan te raden.

 

Scherp mesje

Door gebruik te maken van een envelopopener kan de flap van de envelop geopend worden. De envelop moet hiervoor wel zo plat mogelijk op een harde ondergrond liggen. Het is belangrijk dat dit zo langzaam mogelijk gedaan wordt, zodat de envelop niet per ongeluk begint te scheuren. Snelheid is belangrijk bij deze methode, want door te langzaam te snijden zal de lijm opnieuw beginnen te sluiten.

 

Afkoelen in de vriezer

Dit kan voor sommige klinken als de meest rare methode om een envelop te openen zonder deze te beschadigen. Wanneer de bubbelenvelop een bepaalde tijd in de vriezer heeft gelegen zullen de lijmdelen kun plak verliezen, bij ontdooien zal de lijm wel weer plakkerig worden.  

https://luchtkussengigant.nl/type/bubbel-envelop/

Chinese astrologie – één situatie, twee resultaten

Als we in het leven met een slechte situatie worden geconfronteerd, zijn er eigenlijk twee uitkomsten.

De eerste uitkomst is duidelijk negatief, aangezien het een slechte situatie is en we ons er misschien radeloos of emotioneel door beïnvloed voelen. Dit is een uitkomst die wordt bepaald door het lot – op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats zijn. We kunnen niet ongedaan maken wat ons is overkomen.

Hoe de tweede uitkomst uitpakt, hangt echter af van onze gedachten, woorden en daden. Het staat niet vast. In feite kunnen we de uitkomst in ons voordeel kiezen. Dit is het lot in de maak en we hebben de kracht om er het beste van te maken. En de kracht die we hebben, gaat over onze emotie.

Afhankelijk van de situatie kunnen onze emoties zich in verschillende vormen manifesteren door middel van onze woorden en daden.

Als het boosheid is vanwege een misverstand, zal het temperamentvolle type verbaal uithalen naar mensen waarvan ze denken dat ze hen iets verkeerds hebben gedaan. De woorden die ze gebruiken, kunnen de andere partij kwetsend vinden als ze zich door hun emoties laten overweldigen. Ze verliezen hun gevoel van controle en als gevolg daarvan maken ze de situatie erger. Fysieke onenigheid kan ervoor zorgen. Dit is het tweede resultaat en het komt snel.

Als het teleurstelling is over iets dat ze niet hebben bereikt, kunnen ze geconditioneerd zijn door hun gebrek aan bekwaamheid en zichzelf als onwaardig en niet verdienstelijk beschouwen. Zulke zelfvernietigende gedachten zullen hun geest breken en ervoor zorgen dat ze hun vertrouwen verliezen in wat ze ook doen. Als ze dergelijke gedachten uit de hand laten lopen, zullen ze vervuld zijn van pessimisme en een cynische kijk op de toekomst hebben. Dit is het tweede resultaat en het is traag maar verraderlijk.

Wat het ook is, we moeten kalm blijven en onze emoties onder controle houden. Een slechte situatie kan alleen maar erger worden als we loslaten dat emoties de overhand krijgen. Een kalme gemoedstoestand en gelijkmoedigheid zullen ons helpen om beter te denken en te handelen, waardoor de tweede uitkomst positief wordt, of dit nu onmiddellijk of later gebeurt.

Houd rekening met onze gedachten, woorden en daden, aangezien deze resultaten kunnen opleveren die in elke negatieve situatie schadelijk voor ons kunnen zijn. De tweede uitkomst kan erger zijn dan de eerste als we niet leren onze emoties te beheersen en onze verliezen te beperken. Onze emotie is beheersbaar en we moeten deze door bewuste inspanning aan onze bewuste geest onderwerpen. Dit is niet gemakkelijk omdat onze emoties diep in ons onderbewustzijn zitten en wachten om ons te bespringen wanneer het wordt geactiveerd door externe prikkels. Onze reacties komen voort uit onze emotie die ons ertoe aanzet om dingen te zeggen of te doen zonder na te denken over de gevolgen. Ons onderbewustzijn reageert veel sneller op een bepaalde situatie dan ons bewuste verstand. Dit komt door onze emotie.

De enige manier waarop we sneller kunnen denken dan onze emotie, is door bewust te weten dat er bij elke situatie twee uitkomsten zijn. De eerste is het lot – dingen gebeuren met een reden en de tweede is het lot – we kunnen onze reactie kiezen.

Bekijk ook:
Horoscoop Ram | Horoscoop Stier | Horoscoop Tweelingen | Horoscoop Kreeft

https://zodiac-horoscoop.nl/

Essentiële fournituren: de drukknopen

Jordaanuitmarkt

Om mooie dingen te kunnen maken en naaien zijn de juiste benodigdheden een essentieel onderdeel. Drukknopen zijn een eenvoudige en snelle manier om twee stukken aan elkaar te bevestigen die met enige regelmaat ook weer los moeten worden gemaakt.

 

Drukknopen en maten.

Om de juiste producten te kunnen maken zijn ook de juiste materialen nodig. Drukknopen komen in alle soorten en maten en zijn daardoor goed aan te passen op wat nodig is voor u. De maten lopen van 10.5 millimeter tot 15.5 millimeter, zo kan er goed gekeken worden naar wat nodig is om het goed te laten passen en mooi af te werken.

Wat voor materialen zijn er?

Naast een goede maat is het ook goed om te letten op materiaal. Wat voor materiaal past namelijk goed bij het product dat u aan het maken bent en zorgt ervoor dat hij netjes wordt afgewerkt? De drukknopen worden gemaakt van staal, messing en RVS. Het materiaal dat je kiest moet je uitkiezen op de roestwerendheid. Het is belangrijk om voor jezelf de afweging te maken of je wilt dat het product goedkoper is maar sneller gaat roesten of dat het wat duurder is en minder snel roest. Staal roest wat sneller maar is goedkoper en messing of RVS roest minder snel en is iets duurder. Het is maar net wat je te besteden hebt of eraan wilt besteden.

 

Drukknopen zijn belangrijke en onmisbare fournituren. Ze zijn erg praktisch en kunnen goed uitgekozen worden naar je eigen smaak. Er zijn verschillende opties qua maten en materialen waardoor er altijd wel wat bij zit. Ritomshop.nl heeft een goed aanbod aan diverse drukknopen waarbij je de juiste kunt uitkiezen voor de afwerking van jouw product.