Categorie: Gezondheid

Leef gezond tijdens corona

Jordaanuitmarkt

Door het corona virus komen we een stuk minder buiten en bewegen we niet zo veel als eerst. Mensen nemen minder snel risico om naar buiten te gaan en blijven dus liever binnen. Veel sportscholen moesten ook dicht en onze sociale contacten werden minder. De impact die die dit heeft op de Nederlanders is groot.

Problemen

Doordat veel mensen hun levensstijl hebben moeten aanpassen zijn er veel problemen bij gekomen. Zo is bijvoorbeeld het gewicht van veel Nederlands  toegenomen. Ook ervaren jongeren meer psychische klachten. Ongeveer 60 procent van de jongeren in Nederland ervaart hier problemen mee. De grootste problemen ontstaan bij jongeren tot 35 jaar. Denk hierbij een stress, vermoeidheid en eenzaamheid.

Lichamelijke klachten

Doordat mensen steeds minder gingen bewegen ervaart een groot deel probleem met toename in het gewicht. Je moet er altijd goed op letten dat je volgens de schijf van vijf blijft eten. Zo bouw je namelijk een goede weerstand op en kom je niet veel kilo’s aan. Genoeg groente en fruit eten is hierbij belangrijk. Het slikken van vitamines is niet nodig wanneer je genoeg groente en fruit eet. Vitamine d kan wel goed zijn voor vrouwen boven de 60 en mannen boven de 70, maar dit is altijd al zo geweest.

Psychische klachten

Buiten de lichamelijke klachten ervaren veel jongeren ook psychische klachten. Stress neemt enorm toe door bijvoorbeeld onzekerheid en het weinige contact zorgt voor een sleur. Psychische klachten lopen uiteen van hoofdpijn tot vermoeidheid. De psychische klachten gaan vaak ook over in lichamelijke klachten. Vaak kan meditatie of ademhalingsoefeningen helpen om het immuunsysteem te verbeteren.

https://buteyko-limburg.nl/immuunsysteem-verbeteren/

Wat zijn stresshormonen nou precies?

Jordaanuitmarkt

Wat zijn die vervelende stresshormonen nou eigenlijk? Dat het om hormonen gaat die verband houden met stressvolle situaties, is voor de hand liggend. Maar, wat zijn stresshormonen precies? Veel mensen zullen deze vraag niet kunnen beantwoorden. Niet zo gek daar deze hormonen afkomstig zijn van organen waarvan men het belang ook vaak niet weet. Stresshormonen worden aangemaakt door de bijnieren. Het gaat om hormonen die van levensbelang zijn. U heeft stresshormonen nodig om te overleven. Bent u nieuwsgierig naar welke stresshormonen er bestaan? En naar de effecten van stresshormonen op ons lichaam? Lees u dan online in en ontdek waarom uw bijnieren zulke belangrijke organen zijn.

Welke stresshormonen kent ons lichaam?

Wanneer we het hebben over belangrijke stresshormonen, dan hebben we het over adrenaline en cortisol. Adrenaline is een hormoon die we allemaal weleens voorbij horen komen. Wanneer u bijvoorbeeld in een stressvolle situatie terecht komt, voelt u adrenaline. Men zegt ook weleens ‘’ik voel de adrenaline door mijn lichaam stromen’’. Een ander belangrijk voorbeeld van stresshormonen is cortisol. Dit betreft een hormoon welke ook van levensbelang is. Dit hormoon helpt u fysieke en mentale stress aan te kunnen. Wanneer u bijvoorbeeld een verdrietige en ingrijpende situatie meemaakt, dan maakt uw lichaam extra cortisol aan om met deze mentale stress om te gaan.

De effecten van stresshormonen voor ons lichaam

Zoals gezegd zijn stresshormonen van levensbelang. Wanneer uw lichaam niet of onvoldoende stresshormonen aanmaakt, kunt u daar heel ziek van worden. Veel mensen beseffen zich niet dat de bijnieren zulke belangrijke organen zijn. Wanneer uw bijnieren bijvoorbeeld geen cortisol meer produceren, kunt u zich niet meer verweren tegen een griepvirus. Daar een griepvirus doorgaans onschuldig lijkt, kan een defecte bijnier bij een virus levensbedreigend zijn. Stresshormonen moeten dus niet onderschat worden. De productie van stresshormonen is van levensbelang. Bent u benieuwd op welke manier u de balans van uw stresshormonen zelf kunt regisseren? Lees u dan in en ontdek wat u zelf kunt doen om lichamelijke klachten die verband houden met stresshormonen te verminderen.Behandeling populaire dry needling in Nijmegen

Jordaanuitmarkt

Een handige dry needling Nijmegen behandeling vindt plaats bij uw fysio. Bij dry needling Nijmegen worden er een naald meerdere keren in een spier gedrukt, waarna de spanning van de spier af gaat. Deze behandeling wordt uitgevoerd als u spieren ‘vast’ zitten en is effectiever en efficiënter dan een sportmassage. Vandaar ook dat dry needling Nijmegen steeds vaker wordt toegepast. De dry needling Nijmegen wordt vooral toegepast bij sporters. Deze moeten wel de behandeling blijven herhalen omdat de spanningsopbouw doorzet, het is een herhaaldelijk probleem, ongeveer iedere maand tot zes weken is een dry needling Nijmegen behandeling bij sommige sporters nodig. Dit zijn wel gevallen waarbij mensen veel sporten. Als u toevallig een keer last heeft van spanning op uw spieren kan uw fysio ook dry needling Nijmegen eenmalig toepassen, dan zijn uw spieren weer volledig ontspannen doordat de druk ervan af is.

Sporten in de stad

Nadat u de dry needling Nijmegen behandeling heeft gehad kunt u een paar uurtjes later al weer sporten, hoewel uw spieren aan het begin wat stijf zullen voelen. U moet weten dat dit snel over zal gaan, u kunt er dus ook voor kiezen om een dagje later te gaan sporten. U kunt dan vol vertrouwen weer de waalbrug op sprinten. De behandeling zal er voor zorgen dat uw lichaam weer helemaal klaar is om te sporten. Zonder de spanning in uw spieren kunnen zij volledig aanspannen en  ontspannen waardoor u maximale inspanning kunt leveren. Uw fysio zal de behandeling aanraden, maar als u het idee heeft dat dry needling Nijmegen in uw voordeel kan zijn, kunt u het tijdens een consult opperen. Vaak kan een fysiotherapeut dan aan u uitleggen waarom de behandeling wel of niet in uw voordeel zal zijn. De behandeling is vrijwel pijnloos, ook goed om te weten.Afvallen Velp voor een gezond lichaam

Jordaanuitmarkt

Heb je moeite met afvallen en denk je dat je het niet alleen aan kan, zoek dan de hulp van afvallen Velp. Afvallen is altijd al moeilijk geweest. Het vraagt namelijk niet alleen om een goed dieet met gezond voedsel, maar daarnaast vraagt het ook om een goeie dagelijkse beweging en workout. Daar kan afvallen Velp jou bij helpen. Zij helpen jou je goal te halen door je te helpen met personal trainers en training. Want volgens hun is de meest effectieve manier om je fysieke doelen te halen veel sporten en een goed begeleiding. Of het nu gaat om afvallen, jezelf fitter voelen of beter te kunnen presteren, een goede begeleiding en weten wat goed voor je lichaam is, is key. 

De hulp van personal training

Afvallen Velp biedt jou een personal trainer en training die gebaseerd is op jouw behoeften. Er wordt gekeken naar jouw lichaam, BMI, welk doel je voor ogen hebt en hoeveel tijd je erin kan besteden naast je dagelijkse leven. Die factoren samen zorgen ervoor dat zij weten wat ervoor nodig is om jouw gewenste goal te halen. Afvallen Velp gaat dan met jou aan de slag. Wat ook vaak helpt is een sport- en eetschema maken zodat je voor jezelf een duidelijk overzicht krijgt. En daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met je eigen limiten. Want “overtraining” of te veel afvallen is natuurlijk ook niet goed en je wilt het natuurlijk wel gezond houden want gezond worden en er goed uit zien is uiteindelijk je doel. Daarnaast wordt afvallen Velp je nog makkelijker gemaakt omdat sommige personal trainers een eigen blog bij houden. Hier vind je allerlei tips en tricks om jezelf gezond te houden maar dan wel op een leuke manier.Woon gezonder in een vochtvrij huis

Je staat er niet bij stil, maar een vochtige woning is een ongezonde woning. Vochtproblemen zijn oorzaak #1 van gezondheidsklachten die ontstaan in de woning zelf. Het is niet zozeer het vocht dat de gezondheid aantast, maar het zijn de organismen die in deze vochtige en warme omgeving groeien en leven en een gezondheidsrisico vormen. Vochtbestrijding in de woning voorkomt dit soort risico’s.

Ventileren is de oplossing

Zo’n ongezonde situatie kun je gelukkig snel en zonder hoge kosten tegengaan door te ventileren. Want ventilatie verdrijft het vocht naar buiten waardoor de luchtvochtigheidsgraad weer naar normale waarden daalt. Schrijver Systeem heeft hiervoor een eenvoudige, maar effectieve oplossing bedacht: duurzame muurelementen. Deze prefab elementen worden in de buitenmuur geplaatst en voeren het vocht af middels natuurlijk luchtstromen. Vochtproblemen behoren daarmee tot de verleden tijd!

Hoe herken je een vochtige woning?

Condens op de ramen. Een muffe lucht in huis. Schimmels en lelijke vochtplekken op muren. Dit zijn bekende signalen dat van vochtproblemen. We spreken dan van een permanent vochtprobleem. Zodra je deze signalen constateert is het tijd om hier definitief iets aan te doen, want wanneer je te lang in een vochtige omgeving woont kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid.

Een verhoogd gezondheidsrisico door vochtproblemen in huis

We koken, douchen, en hangen de was op. Hele dagelijkse werkzaamheden die ervoor zorgen dat er vocht in huis ontstaat. Wanneer er structureel te veel vocht in de woning is dan levert dit vochtproblemen in huis op. De permanente hoge luchtvochtigheidsgraad tast de woning aan, maar ook de gezondheid. Vooral mensen die last hebben van astma of bronchitis lopen een verhoogd gezondheidsrisico. Het is daarom noodzaak om hier iets aan te doen. Het schrijver systeem lost dit vochtprobleem definitief op!

De muurelementen van Schrijver Systeem

Het Schrijver Systeem bestaat uit 100% duurzame muurelementen. Deze elementen worden in de buitenmuur van de woning geplaatst waardoor er een permanente luchtcirculatie ontstaat. Het overtollige vocht dat in de woning zit wordt naar buiten ‘gezogen’ en afgevoerd via de muurelementen. Deze manier van vochtbestrijding gebeurt op geheel natuurlijke wijze zonder dat er energie aan te pas hoeft te komen. Kortom, het Schrijver Systeem is een duurzame oplossing om voor altijd af te zijn van een vochtige woning.

Een vochtig huis? Je kunt er zelf ook al iets aan doen

Soms valt overtollig vocht in de woning niet altijd op. Dit komt onder meer door het seizoen en regelmatige ventilatie. Door regelmatig de afzuigkap te gebruiken of het ventilatiesysteem in de badkamer aan te zetten wordt vocht afgevoerd. Ook een deur of raam openzetten kan al helpen. Toch weet je nooit zeker of het vochtprobleem is opgelost. 

Twijfel je of jouw woning last heeft van vochtproblemen? Op de website van Schrijver Systeem staan tips om verschillende vochtproblemen te herkennen en hoe dit kan worden opgelost. 

Vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Vertoont de woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

https://schrijversysteem.nl/

Pigmentvlekken verwijderen met creme, laser en chemische peeling

Niet te vaak in de zon gaan, goed insmeren als je wél in de zon gaat, je huid regelmatig scrubben. Mensen die last hebben van pigment bovenlip of pigmentvlekken in het algemeen, zullen deze tips al vaker gehoord hebben. Doch kan het zijn dat deze trucs niet helpen omdat je simpelweg gewoon aanleg hebt om pigmentvlekken aan te maken. Dan kan dit zeer frustrerend zijn en moet je op zoek naar andere middelen om pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken. Gelukkig hoef je daar niet ver naar op zoek want ik dit artikel bespreken we 3 behandelingen die voor jou een oplossing kunnen zijn.

Laserbehandeling

Een eerste behandeling die kan helpen is je pigmentvlekken te verwijderen met behulp van een laser. Het is een behandeling die je laat doen bij een dermatoloog en dus redelijk kostelijk kan zijn. Dit zal afhangen van hoeveel sessies je nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Een laserbehandeling zorgt er voor dat het pigment in de huidcellen als het ware verpulverd worden. Door het licht van de laser zal het pigment verwijderd worden maar de rest van je huidcellen blijft gewoon intact. De behandeling is niet pijnlijk, het enige wat je kan voelen kan een prikkelend gevoel zijn. Na de behandeling zal de huid wat rood zijn en warm aanvoelen. Deze neveneffecten verdwijnen immers snel en de pigmentvlekken zullen dan langzaamaan gaan verdwijnen.

 

Chemische peeling

Wil je pigment bovenlip voorgoed achter je laten? Dan is er nog de optie van een chemische peeling. Er bestaan verschillende soorten chemische peelings, dus het is belangrijk om met de dermatoloog er een uit te kiezen die past voor jouw probleem en huid. Bij zo’n dergelijke peeling wordt de bovenste huidlaag langzaamaan verwijderd door een chemische scrub die op je huid wordt aangebracht. Het is volledig pijnloos, enkel kan het een klein beetje gaan branden. Je zal achteraf wat last hebben jeuk, roodheid en korstjes. Ook deze bijwerkingen verdwijnen langzaamaan, alsook je pigmentvlekken. Wel is het belangrijk om de huid extra te beschermen omdat je als het ware de belangrijkste beschermlaag van je huid hebt weg genomen.

Skinlight pigmentvlekkencreme

Pigmentvlekken verwijderen kan ook minder drastisch, zoals met een pigmentvlekken crème. Hiervoor is Skinlight een goede partner. Een crème met een speciale whitening technologie die tot diep doordringt in de huid en zo de pigmentvlekken aanpakt. Tot 2 maal per dag smeren op de vlekken en even laten inwerken is al voldoende om na 2 tot 3 weken resultaat te zien. Afhankelijk van je huidtype kan het zijn dat je Skinlight zal moeten blijven gebruiken als onderhoudskuur. Je hoeft echter geen schrik te hebben voor het kostenplaatje, Skinlight is een heel zuinige en goedkope oplossing omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid nodig hebt om op te smeren.

Wat is echografie?

Jordaanuitmarkt

Echografie in de omgeving van Den Bosch is een ander woord voor echoscopie. Met een echografie Den Bosch wordt er gekeken hoe je botten en spieren functioneren. Je laat vaak pas een echografie maken als je hier last van hebt. Een echografie Den Bosch is in principe een foto die van je gewrichten en spieren wordt gemaakt. De techniek om deze foto te maken gaat gepaard met geluidsgolven, deze geluiden zijn erg hoog en kunnen wij met het menselijk oor niet horen. Er zijn ook verschillende vormen van echografie Den Bosch, zo heb je 2D en 3D echografie Den Bosch. Een normale echografie Den Bosch wordt gemaakt in 2D, er kan eventueel ook nog een 4D echografie Den Bosch gemaakt worden. Dit is in principe een bewegend beeld van de 3D versie. Dankzij echografie Den Bosch worden de zachte weefsels in ons lichaam zichtbaar en kunnen er vaak diagnoses gesteld worden.

Wanneer krijg je een echografie?

Een echografie Den Bosch is veel voorkomend bij zwangerschappen. Zo kun je zien of je ongeboren kindje goed groeit en of de ontwikkeling ook naar behoren is of niet. Je kunt echter ook een echografie Den Bosch krijgen wanneer je niet zwanger bent. Wanneer je last hebt van spieren, zenuwen of gewrichten en de oorzaak kan niet gevonden worden, kan een echografie Den Bosch uitkomst bieden. Een echografie Den Bosch wordt met een probe uitgevoerd. Dit is het apparaat waarmee over het lichaam wordt gegaan. Hier wordt eerst een speciale gel op gesmeerd, deze gel zorgt dat er geen lucht tussen de probe en de echografie Den Bosch komt. Wanneer dit wel gebeurt zal er niks te zien zijn op de echo. Wanneer de echografie Den Bosch klaar is, kun je de gel van je lichaam halen en kun je weer naar huis. De uitslagen worden later met bijvoorbeeld een arts besproken.

De beste revalidatie in Amsterdam

Jordaanuitmarkt

De meeste mensen hebben vast weleens van revalidatie in Amsterdam gehoord, maar om dit begrip nog iets beter uit te leggen gaan we vandaag iets verder in op deze term. Revalidatie in Amsterdam is namelijk een heel breed begrip en als je het straks snapt, dan weet je dat iedereen weleens te maken heeft gehad met revalideren. Revalidatie Amsterdam is eigenlijk niks meer dan een medische term en betekent letterlijk herstel of herstellen. Het woord validatie komt van het woord valide, wat betekent dat je weer de oud wordt na een ongeluk of een medische ingreep zoals een operatie. Soms is een revalidatieproces in Amsterdam erg ingewikkeld en kan dit heel erg lang duren, bij zowel lichamelijke als psychische problemen. Als je ziek bent geweest moet je ook weer de oude worden, maar dit verstaan we niet onder revalidatie in Amsterdam. In Nederland doen jaarlijks bijna 73.000 mensen beroep op medisch specialistische revalidatiezorg in Amsterdam en de rest van Nederland. We moeten bij revalidatie in Amsterdam 2 belangrijke verschillen onderscheiden en dat zijn revalidatie voor kinderen en revalidatie voor volwassenen. Dit zijn namelijk twee compleet verschillende doelgroepen. Zo heb je bijvoorbeeld ook de ouderen, waarvoor voor hele andere zorg nodig is. Oudere mensen moeten bijvoorbeeld revalideren als zij een operatie aan een knie of heup hebben gehad. Als we het hebben over revalidatie in Amsterdam, kun je hierin heel veel verschillende soorten onderscheiden. Om je meer te weten te laten komen over alle vormen van revalidatie Amsterdam die er bestaan, verwijzen wij je graag door naar onze website. Hier kunnen wij je meer vertellen over de soorten revalidatie in Amsterdam die er bestaan en hoe wij je hierbij kunnen helpen bij onze praktijk. Twijfel niet en neem gerust contact met ons op als jij meer wilt weten over de mogelijkheden betreffende revalidatie in Amsterdam.