Jordaan Uitmarkt
Image default
Electronica en Computers

De juiste tandenborstel uitkiezen

De juiste tandenborstel uitkiezen

Tandartsen raden de Elektrische tandenborstel steeds vaker aan in plaats van het poetsen met de hand. De mogelijkheden zijn ook wel ongekend. Want er zijn luxe model die beschikken over een ingebouwde timer zodat je zeker weet dat je 2 minuten gepoetst hebt. Ook zijn er tandenborstels waarbij een sensor voor het poetsgedrag wordt bijgehouden. Dit kan op een display worden weergeven, maar er zijn ook steeds vaker apps waarin je dit kunt bijhouden. Zo zie je precies of je te hard of juist te zacht poetst en het is de ideale manier om te leren hoe je moet poetsen. Hierdoor krijg je minder snel gaatjes en ook ontstekingen aan het tandvlees kunnen hiermee voorkomen worden. Voorkomen is altijd beter als genezen en daarom is het ook wel een investering waard.

Wat werkt beter normaal of elektrisch je tanden poetsen?

Een goede elektrische tandenborstel kan tot wel 2x zoveel tandplak verwijderen. Wij hebben bij 5top een handig overzicht gemaakt met 5 beste elektrische tandenborstels. In de meeste gevallen is de kop van deze tandenborstels een stuk kleiner waardoor je beter op de plekken kunt komen waar je normaal niet komt. Het bereik is een stuk groter, en dus ook die lastig te bereiken kiezen kun je goed schoonhouden. Veel mensen ervaren het ook als prettiger omdat de tandenborstel zelf het werk doet en jij dus geen kracht hoeft te zetten. Hierdoor poets je zeker niet te hard, maar ook niet te zacht.

Hier moet je op letten!

Het is belangrijk om op de specificaties van de elektrische tandenborstel te letten. Er zit namelijk veel verschil tussen de merken, maar ook tussen de prijzen en de kwaliteit. De meeste gaan zelfs tien jaar of langer mee. Het is dus een investering in de toekomst, want uiteindelijk wil iedereen gezonde tanden en een witte lach.