Jordaan Uitmarkt
Image default
Tuin en buitenleven

Boomhut bouwen in Scandinavische stijl

Heb jij wel eens in Scandinavië een tocht door de natuur gemaakt? Je loopt overdag door de bossen en je kanoet over de meren, je slaapt in boomhutten en vlotten, je kookt op een vuur en je wast je in de rivier. Zo’n tocht maken is echt enorm leuk en uitdagend. Je bent even helemaal één met de natuur, geen telefoons, verplichtingen en afleiding. Gewoon jij, de bossen en het water. Heerlijk.

 

Helaas is het voor ons deze zomer niet echt mogelijk om zo’n prachtig avontuur te beleven in Scandinavië, nu zitten we de hele zomer in Nederland. En in ons landje is niet zulke mooie natuur waar je door heen kan dwalen. We kunnen dus niet naar Scandinavië, maar Scandinavië kan wel naar ons toe komen! Er is een manier om dat vakantie gevoel in de natuur naar Nederland te halen: namelijk door het bouwen van een boomhut in je achtertuin!

 

Toegegeven, een boomhut bouwen is niet zo één twee drie gebeurd, maar het is zeker wel de moeite waard. Het is dé manier om dat vakantie gevoel naar je tuin te halen en bovendien maak je alle kinderen er heel blij mee!

 

Als je een boomhut wil gaan bouwen, dan moet hij natuurlijk wel een beetje lijken op die hutten en huizen in bijvoorbeeld Zweden. Hoe doe je dat? Dat is simpel, door Scandinavische kleuren verf te gebruiken! Zo koop je bij het van oorsprong Zweedse bedrijf Moose Färg verf voor hout in alle kleuren die je in Scandinavië hebt gezien: gebroken wit, loodgrijs, Zweeds rood, zomers blauw, Victoria groen, Zweeds geel en ga zo maar door. Bij Moose Färg leveren ze verf van kwaliteit: hij druppelt niet, blijft vele jaren goed zitten en werkt heel fijn. Wat wil je nog meer? Een gratis kleurenkaart! Die kan je aanvragen op de website van Moose Färg, zo kan je precies zien welke combinaties mooi zouden kunnen staan bij jouw boomhut.

https://www.moosefarg.nl/